Programma-overzicht Prime Sport

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Programma-overzicht Prime Sport
Foto: © SC

Naar aloude gewoonte brengen we u het programma-overzicht van Prime Sport voor komend weekend. Hier gaan we:

Zaterdag 19 mei om 15u30 op PRIME SPORT

CUP FINAL: MAN. UNITED – CHELSEA, MATCH VAN DE WEEK

De clash tussen Man. United en Chelsea in de Cup Final is dé ultieme apotheose van het seizoen in Engeland. De twee clubs domineerden de Premier League en mogen nu ook de prestigieuze FA Cup onder elkaar betwisten. United is met 11 stuks recordhouder, Chelsea volgt op ruime afstand met ‘slechts’ 3 bekers. Maar als de Red Devils er een 12e willen, zullen ze wel voorbij John Terry moeten. De Chelsea-captain droomt er al het hele seizoen van z’n team als één van de eerste aanvoerders het nieuwe Wembleystadion binnen te leiden. Man. United – Chelsea, onze Match van de Week, met commentaar van Wim Heidbüchel en Gunter Jacob. Bram Lambert polst in de studio naar de analyse van Hein Vanhaezebrouck. Heruitzending om 19u40 op PRIME SPORT2. Zondag om 14u25 opnieuw op PRIME SPORT en om 16u10 PRIME SPORT2.


Zaterdag 19 mei om 20u40 op PRIME SPORT

LIGUE 1: ST. ETIENNE - MARSEILLE

Het seizoen van Marseille in de Ligue 1 verloopt met veel ups en downs. Gelukkig voor l’OM brak net op tijd weer een periode van voorspoed aan: dankzij een 12 op 12 lijkt de felbegeerde tweede plaats, die recht geeft op het Europese kampioenenbal, voor Marseille weggelegd. Met nog twee speeldagen voor de boeg moet winst bij Saint-Etienne volstaan, want op de laatste speeldag speelt Marseille thuis tegen staartploeg Sedan… St. Etienne – Marseille, het commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending zondag om 08u25 op PRIME SPORT2 en om 16u55 op PRIME SPORT.


Zaterdag 19 mei om 15u25 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: STUTTGART - COTTBUS

Wordt het uiteindelijk toch Stuttgart die de titel op zak mag steken in de Bundesliga? Na het verlies op de vorige speeldag van zowel Schalke als Bremen, ziet het er voor Stuttgart in ieder geval goed uit. Winnen tegen Cottbus staat gelijk met het kampioenschap, maar ook bij een gelijkspel zijn hun kansen niet klein. In dat geval moet Stuttgart wel hopen dat Schalke geen al te ruime overwinning boekt. We volgen de ontwikkeling op beide velden op de voet: mocht er in Gelsenkirchen een doelpunt vallen, schakelen we onmiddellijk over naar Thomas Liekens. Maar Veh en co hebben hun lot wel volledig in eigen handen, winnen is dus de enige boodschap! Stuttgart – Cottbus, met commentaar van Carlo Wilmots. Heruitzending om 22u40 op PRIME SPORT. Zondag om 08u55 opnieuw op PRIME SPORT en om 11u55 op PRIME SPORT2.


Zaterdag 19 mei om 17u55 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: SCHALKE 04 - BIELEFELD

Waanzin,” kopte het Duitse blad Kicker. Dat is het minste dat we kunnen zeggen als het over Schalke gaat. Net zoals vorig jaar liep het ook dit jaar op de 33e speeldag volledig fout. Verlies in de ‘rivierderby’ zorgde ervoor dat Stuttgart naar de leiding wipte, waardoor de Koningsblauwen op de laatste speeldag alleen maar kunnen hopen op een slippertje van ‘die Schwaben.’ 6 jaar geleden was het zelfs nóg erger. Toen zag Schalke de titel uit z’n handen glippen in de allerlaatste seconden. Maar dat is het verleden: zaterdag zelf met ruime cijfers winnen, puntenverlies van Stuttgart en je weet maar nooit… Schalke 04 – Bielefeld, het commentaar is van Wilfried Mostinckx. Heruitzending zondag om 07u10 op PRIME SPORT en om 10u10 op PRIME SPORT2.


Zondag 20 mei om 12u25 op PRIME SPORT

EREDIVISIE: AZ – AJAX (open stadion)

AZ en Ajax kijken elkaar nu al voor de vierde keer dit seizoen in de ogen. Twee keer deden ze dat in de reguliere competitie, maar twee weken geleden kwamen de twee teams elkaar ook tegen in de finale van de Nederlandse beker. AZ trok toen, na een tragische penaltyreeks, aan het kortste eind. Zondag kan het in het eigen DSB Stadion revanche nemen. In Alkmaar hopen ze alvast dat onze landgenoot Moussa Dembele tegen dan hersteld is van z’n hamstringblessure. Met of zonder Dembele, hoe het afloopt, hoort u van Bram Lambert. Heruitzending om 14u25 op PRIME SPORT2. Maandag om 07u op PRIME SPORT en om 16u30 op PRIME SPORT2.


Zondag 20 mei om 18u55 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: RECREATIVO – REAL MADRID

De late, winnende treffer van Gonzalo Higuaín tegen Espanyol zou wel eens een hele belangrijke kunnen geweest zijn voor Real Madrid. Omdat grote rivaal Barcelona de dag nadien thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Betis Sevilla, staat Real nu zelfs helemaal bovenaan. De Koninklijke scoort immers beter in de onderlinge duels. Doet Fabio Capello dan toch waarvoor hij vorige zomer werd binnen gehaald? Recreativo – Real Madrid, met commentaar van Carlo Wilmots. Heruitzending om 22u20 op PRIME SPORT2. Maandag om 08u45 op PRIME SPORT en om 13u op PRIME SPORT2.


Zondag 20 mei om 20u55 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: ATLETICO - BARCELONA

Voor het eerst dit seizoen staat Real Madrid aan de leiding in de Primera Division. Dat zal hard aankomen in Barcelona, zeker omdat de finish stilaan in zicht komt. En dan moet het zondag nog eens in het hol van de leeuw aan de slag. Weliswaar tegen ‘kleine’ broer Atletico, maar aangezien ook daar nog Europese aspiraties gekoesterd worden absoluut geen eenvoudige verplaatsing. Atletico – Barcelona, het commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending maandag om 10u30 en 17u55 op PRIME SPORT en om 14u45 op PRIME SPORT2.


Zondag 20 mei om 20u10 op PRIME SPORT2

SUPERLIGA: PORTO – AVES

Het lijkt wel de nieuwste rage, maar ook in de Portugese Superliga krijgen we dit seizoen een razend spannend slot. Met nog slechts 3 punten te verdienen, staan evenveel ploegen nog binnen een marge van 2 punten. Zowel Porto, Sporting als Benfica mogen de laatste speeldag thuis afwerken, maar Porto staat er wel het beste voor. Als zij winnen, is de buit binnen. Maar winnen ze niét, is echt alles mogelijk… We houden jullie ook op de hoogte van de tussenstanden in de andere duels. Als er wordt gescoord in Lissabon, schakelen we onmiddellijk over naar Geert Heremans! Porto – Aves, met commentaar van Luc van Doorslaer. Heruitzending maandag om 11u op PRIME SPORT2 en om 16u op PRIME SPORT.


Dinsdag 22 en donderdag 24 mei om 19u15 op PRIME SPORT

BRAZILIAANS VOETBAL:

Nu Santos zich tot kampioen van de staat São Paulo heeft gekroond, kan Romario eindelijk op zoek naar z’n 1000e doelpunt. Vanaf nu krijgt de Braziliaanse competitie immers opnieuw alle aandacht. Zo ziet het programma er voor volgende week uit:


Dinsdag 22 mei

Atlético PR – Internacional om 19u15 op PRIME SPORT. Het commentaar is van Tim Wielandt. Heruitzending om 23u, en woensdag om 10u en 17u30 op PRIME SPORT.


Donderdag 24 mei

Cruzeiro – Corinthians om 19u15 op PRIME SPORT. Commentaar is van Tim Wielandt. Heruitzending om 22u45, en vrijdag om 10u en 17u05 op PRIME SPORT.


Dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 mei om 21u op PRIME SPORT

COPA LIBERTADORES: ¼ FINALES


Dinsdag 22 mei

Cucuta – Nacional om 21u op PRIME SPORT. Het commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending om 22u45 op PRIME SPORT2, en woensdag om 08u en 19u15 op PRIME SPORT.


Woensdag 23 mei

Defensor – Gremio om 21u op PRIME SPORT. Het commentaar is van Tim Wielandt. Heruitzending om 22u45 op PRIME SPORT2, en donderdag om 08u, 10u15 en 17u op PRIME SPORT.


Donderdag 24 mei

America – Santos om 21u op PRIME SPORT. Commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending om 22u45 op PRIME SPORT2, en vrijdag om 08u, 18u50 en 20u op PRIME SPORT.


VOETBAL SAMENVATTINGEN

Woensdag 23 mei om 23u op PRIME SPORT

FINALE CHAMPIONS LEAGUE: LIVERPOOL - MILAN

Naast de talrijke live-wedstrijden heeft PRIME SPORT deze week ook nog een zeer boeiende samenvatting van de Champions League-finale voor jullie in petto. Voor de tweede keer in drie jaar staan Liverpool en Milan tegenover elkaar. Kan Milan revanche nemen voor de dramatische nederlaag in 2005? Of doet Liverpool het huzarenstukje nog eens over? Wim Heidbüchel vertelt het u. Heruitzending om 23u30 op PRIME SPORT en om 00u30 op PRIME SPORT2. Donderdag om 09u45, 16u30 en 18u45 op PRIME SPORT.


VOETBALMAGAZINES

Vrijdag 18 mei om 19u10 op PRIME SPORT

FA CUP & BUNDESLIGA PREVIEW SHOW

Vrijdagavond, een tot de nok gevuld voetbalweekend staat voor de deur. De FA Cup is eindelijk toe aan z’n apotheose en de Bundesliga staat voor een onmenselijk spannend slot. Om jullie voor te bereiden op een weekend vol voetbalemotie, blikken wij vooruit op de ultieme clash tussen Man. United en Chelsea en de laatste speeldag in de Bundesliga. Een half uur voorbeschouwingen en reportages, met spelers en trainers aan het woord: zo weet u wie en wat u mag verwachten. De FA Cup Preview Show, vrijdag om 19u10. De Bundesliga Preview Show volgt om 20u. Heruitzendingen van beide programma’s zijn er de hele avond lang op PRIME SPORT. Ook op zaterdagochtend en -middag zijn er heruitzendingen.


Zaterdag 19 mei om 12u10 op PRIME SPORT

CHAMPIONS LEAGUE MAGAZINE

Wierook, mirre, hemelse gezangen en sterren. Da’s de onaardse sfeer waarin de Champions League baadt. Hoog tijd om die voetbalvedetten weer met hun twee voeten in de grasmat te planten. En dat doet Champions League magazine. U krijgt portretjes van topvoetballers, maar ook markante feiten en voorbeschouwingen op de terugwedstrijden uit de kwartfinale van de beste competitie ter wereld. Het Champions League magazine, zaterdag om 12u10 op PRIME SPORT. Heruitzending om 14u en 19u op PRIME SPORT. Zondag om 11u25 en 16u25 opnieuw op PRIME SPORT en om 18u40 op PRIME SPORT2.


Zondag 20 mei om 11u55 op PRIME SPORT

TORGALA

Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse Grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Meine Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle zaterdag (of vrijdag) gespeelde matchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen, met vooral oog voor Daniël Van Buyten in München. Torgala, zondagmiddag om vijf voor twaalf. Onze presentatrice is Tania Prinsier. Heruitzending om 13u55 en 18u10 op PRIME SPORT2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties