Zenden en Gonzalez mogen weg uit Liverpool

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zenden en Gonzalez mogen weg uit Liverpool
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daags na de verloren finale van de Champions League tegen AC Milan begint Liverpool-trainer Rafael Benítez al aan de voorbereidingen voor volgend seizoen. Na Robbie Fowler en doelman Jerzy Dudek hebben ook de Nederlander Boudewijn Zenden en Mark Gonzalez te horen gekregen dat ze Anfield Road komende zomer mogen verlaten.

Benítez vindt dat zijn selectie aan vernieuwing toe is. De Spaanse trainer wil zo snel mogelijk gaan shoppen op de transfermarkt. "We moeten geen tijd verliezen. Om de gewilde spelers binnen te halen, moeten we de concurrentie voor zijn. Het zou dan ook zonde zijn mochten we ons moeten gaan concentreren op tweede of derde keus", aldus Benítez op SkySports.

"Meerdere spelers zullen vertrekken. Zo is de transfer van Gonzalez zo goed als afgerond en hebben we Zenden al de toestemming gegeven om met andere clubs te gaan praten. Iedereen weet nu tenminste waar hij aan toe is", ging Benítez verder. De Spanjaard hoopt dat de investeerders en nieuwe clubeigenaars, Tom Hicks en George Gillett, hem gaan steunen in zijn aankoopbeleid. "Beiden hebben al laten weten dat ze achter mij staan. Manchester United kan dertig miljoen euro uitgeven voor een middenvelder, terwijl wij voor een aanvaller niet hoger kunnen gaan dan vijftien miljoen euro. We moeten nu het volle pond gaan bieden voor elke positie waar dat nodig zou zijn", besluit Benítez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties