Deschamps stapt op

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Deschamps stapt op
Foto: © SC

Volgens de Italiaanse media heeft Didier Deschamps vannacht ontslag genomen als coach van Juventus. Hij zou wel nog het huidige seizoen uitdoen. Een officiële bevestiging kwam er nog niet.

Na de gedwongen degradatie naar de Serie B gaf het nieuwe bestuur van Juve het roer in handen van de ex-speler van de club. Deschamps deed waarvoor hij was aangesteld: vorige week dwong Juventus de promotie af.

Halverwege het seizoen doken echter de eerste berichten op over meningsverschillen binnen het bestuur over de capaciteiten van 'Didi'. Het spelsysteem leek in vele wedstrijden ook erg onduidelijk en de blunders van Boumsong, die op voorspraak van Deschamps naar Turijn was gehaald, spraken niet in het voordeel van de Franse oefenmeester.

Deschamps spreekt al een tijd niet meer met manager Alessio Secco, die de transfers regelt. De gewezen middenvelder liet zich onlangs schamper uit over de mogelijke versterkingen die Secco voorstelde.

In een gesprek met gedelegeerd bestuurder Blanc bleken de brokken niet meer te lijmen, waarna Deschamps wist hoe laat het was en de eer aan zichzelf hield.

Als opvolger klinkt de naam van Marcello Lippi het luidst. Lippi was al tweemaal erg succesvol coach van Juventus. Ook Walter Novellino, Delio Rossi, Gianluca Vialli en Fabio Capello worden vernoemd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties