Juventus kampioen, topdrie ongewijzigd

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus kampioen, topdrie ongewijzigd
Foto: © SC

Een week na het veiligstellen van de promotie heeft Juventus zich vandaag, voor het eerst in haar bestaan, tot kampioen van de Serie B gekroond. Genoa en Napoli lieten ook geen steek vallen, zodat de situatie aan de top ongewijzigd blijft.

Onder applaus van de tifosi nam de veelgeplaagde Deschamps zijn plaats in de dug-out in. Hij zag een bleek Juventus, dat voor de pauze geen afstand kon nemen van tegenstander Mantova. Trezeguet effende het pad in de 55e minuut: de Argentijnse Fransman kopte een voorzet van Balzaretti binnen, 1-0. Met een heerlijk stiftertje legde Nedved in de 73e minuut de 2-0 eindstand vast.

Genoa had geen kind aan hekkensluiter Pescara. Milanetto en tweemaal Adailton zorgden voor een makkelijke 3-0 winst. De Rossoblu blijven in pole voor een rechtstreekse overgang naar de Serie A.

Napoli ging met 1-3 winnen bij Verona en volgt op 2 punten van Genoa, met nog 2 matchen te gaan. Domizzi en Calaio zetten de Azzurri kort na de pauze op rozen: 0-2. Pulzetti bracht de spanning terug met de 1-2 maar in de extra tijd gaf Dalla Bona de bezoekers zekerheid over de zege: 1-3.

De andere uitslagen van de veertigste speeldag:

Treviso - Bologna 1-1
Rimini - Arezzo 0-2
Piacenza - Spezia 2-1
Modena - Triestina 1-0
Lecce - Cesena 2-0
Crotone - Frosinone 2-3
Albinoleffe - Bari 2-3
Brescia - Vicenza 3-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties