VVV Venlo promoveert, RKC degradeert

Jimmy Wouters

VVV Venlo speelt na 13 jaar terug op het hoogste niveau. De Limburgers wonnen het derde en beslissende duel met 3-0 van RKC en duwen de Waalwijkenaren zo na 19 jaren terug naar de Jupiler League.

VVV vervoegt zo Excelsior Rotterdam dat zich over twee wedstrijden de meerdere toonde van RBC Roosendaal en De Graafschap in de Eredivisie.

Zelf had de ploeg uit Venlo drie wedstrijden nodig om zich te ontdoen van RKC. De beslissende partij begon uitstekend voor de thuisploeg, want na nauwelijks drie minuten opende Frank van Kouwen na een fraaie vrije trap het feest in De Koel. VVV Venlo bleef verreweg de gevaarlijkste ploeg en een zwak RKC kon hier amper iets tegenover zetten.

Op het half uur was de partij eigenlijk al gespeeld nadat Leon Kantelberg het slordige Brabantse vertoon genadeloos had afgestraft.

Venlo bleef ook in de tweede helft de meest bedrijvige ploeg en kreeg ook de beste kansen. RKC kwam niet meer in het stuk voor en vlak voor tijd kopte Dirk-Jan Derksen zijn ploeg dan definitief in de Eredivisie.