Analyse Gladbach: Veel te licht bevonden

Philippe Crols
| 0 reacties
Gladbach: Veel te licht bevonden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag beginnen we aan onze laatste terugblik op de Bundesliga anno 206-2007. Starten doen we met de nummer 18 om zo uiteindelijk bij Stuttgart uit te komen. Mönchengladbach is dus als eerste aan de beurt. Borussia Mönchengladbach komt volgend seizoen uit in de Duitse tweede klasse en dat is toch enigszins een verrassing. Niet als je het achteraf bekijkt, maar vooraf hadden er maar weinigen gedacht dat Gladbach in de problemen zou komen.

Het begon ook allemaal goed voor het team uit het Borussia-Park. De eerste speeldagen speelden ze vooral een goede thuisreputatie bij elkaar. Buitenshuis was het echter een hele grote ramp. Omdat er thuis echter een twaalf op twaalf werd geboekt werd dat allemaal met de mantel der liefde bedekt. Onze landgenoot Bernd Thijs deed het ondertussen ook nog heel goed en werd met heel wat positieve kritiek overladen. Voor Sonck en Daems waren er heel wat mindere momenten. Sonck zat meer op de bank dan hem lief was en Daems was dan weer vaak geblesseerd. Hij zou geen enkele minuut in actie komen dit seizoen.

Ook in de goede situatie van Thijs kwam verandering. Nadat Gladbach midden oktober zegevierde tegen Wolfsburg boekte het team maar liefst dertien wedstrijden op rij geen overwinning meer. Onder meer Thijs werd geslachtofferd, maar beter ging het niet en Gladbach zag langzaam aan alle teams verder weg sluipen. Ook coach Heynckes betaalde de slechte resultaten cash, maar vervanger Lukuhay kon de situatie niet meer rechttrekken. In tegendeel zelfs. Gladbach zou na de overwinning tegen Wolfsburg nog twee maal zegevieren (in Bielefeld en thuis tegen HBSC), maar dat was uiteraard veel te weinig.

Een speeldag of zeven voor het einde werd het dan ook duidelijk dat Gladbach het niet zou redden. Vier speeldagen voor het einde volgde dan het definitieve verdict. Conclusie is dat Gladbach vooral vooraan veel te weinig voor mekaar kon brengen. Het scoorde slechts 23 keer en had zo de slechtste aanval van de Bundesliga. Het had ook te weinig individueel talent in de rangen om aanspraak te maken op het behoud. Het zou slechts 26 punten bij elkaar sprokkelen.

Uitblinker: Marcell Jansen: Misschien moeilijk denkt u om een uitblinker te vinden bij de rode lantaarn, maar dat was het eigenlijk niet. Linksachter Jansen was een van de weinige positieve punten dit seizoen bij Gladbach. Hij hield er dan ook een transfer naar Bayern aan over.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties