Buffon: '75% kans dat ik blijf'

Buffon: '75% kans dat ik blijf'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nu toch niet zo zeker dat Gianluigi Buffon aan zijn laatste wedstrijden voor Juventus bezig is. Terwijl het een maand geleden bijna zo goed als zeker was dat de nationale doelman van Italië de Turijnse ploeg verlaat, verklaarde hij nu dat het 75% zeker is dat hij blijft.
 
Buffon: “De zaken zijn recent veranderd. Twintig dagen geleden waren mijn kansen dat ik bleef 49%, nu zijn ze 75%. Ik droom ervan om in de toekomst terug prijzen te winnen naast spelers zoals Alessandro Del Piero, Pavel Nedved en David Trezeguet. Ik ben dichter bij Juventus omdat ik deze omgeving respecteer en dat dit de club is waarmee ik mij het meest kan vergelijken. Ik heb in het verleden veel aanbiedingen gehad en ik kon vertrekken wanneer ik dat wou.”
 
“Ik heb altijd gevochten voor de kopposities en was bang dat het hard zou zijn om een seizoen mee te maken zonder dat wij bij de protagonisten behoorden. De club heeft mij echter belangrijke signalen gegeven. Ik ben niet jaloers, maar ik voel veel respect voor Milan. Zij lieten mij verstaan hoe belangrijk een groep is. Eendracht staat je immers toe om belangrijke resultaten te bereiken zonder dat je favoriet bent. Hun overwinning was vooral één van morele aard en ik zou graag iets gelijkaardigs doen. Als je wint, maar je voelt jezelf geen deel van de groep dan voel je je niet echt gelukkig in je hart.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties