Interview Geudens: 'Dit geeft me vertrouwen'

Bart Hermans
| 0 reacties
Geudens: 'Dit geeft me vertrouwen'
Foto: © SC

Peter Maes zei op de trainersbabbel dat het schitterend was dat een jongen als Kevin Geudens die dit seizoen zo afgezien heeft vandaag de beslissende goal kan maken.
 
"De trainer heeft gelijk, dit had ik echt nodig. Ik heb het de laatste drie weken heel moeilijk om het ritme terug te pakken te krijgen. Ik hoopte tegen de eindrondematchen terug mijn vorm van de eerste ronde te pakken te krijgen. Met deze goal doe ik extra vertrouwen op en het doet deugd."
 
Wat ging er bij het doelpunt door je gedachten?
 
"Die vier maanden blessureleed. Ik heb heel veel miserie gekend en lang moeten revalideren. Ik ben nog wel naar mijn beste vorm aan het toegroeien."
 
KV Mechelen heeft vandaag één van zijn beste wedstrijden van het seizoen gespeeld?
 
"Ja, we hebben Antwerp gewoon weg gespeeld. Wij hebben tussen de tien à vijftien schoten op doel gegeven. Ristovic pakte elke bal maar gelukkig was hij op die ene fase wel geklopt. Iedereen was super vandaag. In topwedstrijden moet iedereen 100% aanwezig zijn en dat was vandaag het geval."
 
Dat is wel een eigenschap van deze groep? Er elke keer staan en er 100% voor gaan?
 
"Ja, op Antwerp hebben we met wat geluk een puntje weggehaald. Onze keeper was daar heel goed en heeft daar voor ons een punt gered. Vandaag wisten we dat we voor eigen volk een tandje moesten bijsteken. Iedereen staat hier achter ons en mede daardoor hebben we vandaag zo schitterend gespeeld."
 
De trainer verandert vandaag het systeem. Dat getuigt ook van lef?
 
"Ik vond dat het tactisch plannetje heel goed klopte vandaag. Als je ziet hoe Charaï en onze backs speelden vandaag. Alles klopte vandaag gewoon. We hebben bijna geen enkele kans weggegeven en er zelf veel gecreëerd."
 
Mechelen doet weer helemaal mee?
 
"Ja, ik hoor dat Lierse ook gewonnen heeft maar met vier op zes hebben we onze doelstelling behaald. Als we nu ook nog eens Kortrijk kunnen verslaan dan hebben zeven op negen en kunnen we rustig naar Lier gaan. We kunnen daar dan laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en misschien ook daar de drie punten wegkapen."
 
De ploeg heeft dit jaar al heel wat meegemaakt. De bekerwedstrijden en ook enkel toppers hier. Went het om in deze heksenketel te spelen?
 
"Dat went nooit. De eindronde is zoals in de bekerwedstrijden. De sfeer is nog beter dan in de competitie. Iedereen staat achter ons en dan kan je toch een tikkeltje meer."
 
Veel mensen zeggen dat je in zo'n eindronde wel veel cupmatchen maar weinig mooi voetbal ziet. Vandaag is wel het tegendeel bewezen?
 
"Vandaag hebben we nog eens laten zien dat we mooi voetbal kunnen spelen zoals bijna het hele seizoen. Op Antwerp was het een knokwedstrijd maar vandaag thuis hebben we laten zien dat KV Mechelen heel goed kan voetballen met resultaat."
 
En nu tegen Kortrijk zondag?
 
"Ja, Kortrijk heeft wel een paar gekwetsten maar ik denk dat we daar niet naar mogen kijken. Wij moeten van niemand schrik hebben en thuis kunnen wij iedereen kloppen. We gaan voor de drie punten zondag." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties