Analyse Hannover: Al bij al rustig seizoen

Philippe Crols
| 0 reacties
Hannover: Al bij al rustig seizoen
Foto: © SC

Hannover 96 hadden we voorafgaande aan het seizoen getypt als outsider voor een Europese plaats. In het begin liep het allemaal niet van een leien dakje en de degradatie bleef vaak om de hoek loeren. Uiteindelijk handhaafde Hannover zich al bij al toch makkelijk. Het eindigde netjes in de middenmoot.

In het begin was het opendeurdag bij Hannover. Werder Bremen won op de openingsspeeldag met 2-4. Hertha veegde de week erop de vloer aan met de rood-zwarten. Toen op speeldag drie ook Aachen zijn eerste overwinning boekte van het seizoen (0-3) was het rood alarm bij Hannover. Neururer werd ontslagen en het lot werd in de handen van Hecking gelegd. Die boekte meteen resultaat door te winnen in Wolfsburg en vervolgens een maand lang ongeslagen te blijven. Mede dankzij enkele belangrijke goals van Brdaric.

Hannover was gedurende de eerste ronde niet te ploeg die veel scoorde. Drie 0-1-uitoverwinningen op rij, waarvan een tegen Bayern München, zorgden echter wel voor de nodige ademruimte. Het degradatiegevaar loerde halverwege de competitie nog wel om de hoek, maar de situatie was al lang niet meer zo precair als in het begin. Omdat er ook werd overwinterd in de DFB Pokal kon men eigenlijk nog wel spreken van een goede heenronde.

De eerste drie wedstrijden van de heenronde stonden garant voor veel goals en dat was ook zo in de terugronde. Werder klopte Hannover met 3-0, maar Hannover sloeg terug en versloeg vervolgens HBSC met forfaitcijfers en ging met 1-4 winnen op bezoek bij Aachen. Het behoud werd stilaan veilig gesteld. Zeker na overwinningen in Leverkusen en thuis tegen Dortmund.

Nadat er tussen speeldag 24 en 29 echter niet gewonnen werd, sloeg de angst toch opnieuw toe. Toen werd er gelukkig voor het team van Hecking gewonnen in Gladbach en rekenkundig werd Hannover pas zeker van het behoud op speeldag 32. Vreemd genoeg werden de doelstellingen van Hannover plots aangepast, want het team stond op amper enkele punten van plaats vijf en die geeft recht op UEFA Cup-voetbal. Dat UEFA Cup voetbal zou uiteindelijk toch niet gehaald worden, Hannover eindigde op de elfde plaats.

In de DFB Pokal werd het in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnaar Nürnberg.

Uitblinker: Hanno Balitsch: Veel scoren deed Balitsch niet, maar om uitblinker te zijn van Hannover heb je dat uiteraard niet nodig. Balitsch was bij Hannover de middenvelder die op doelman Enke na het meeste minuten speelde. Hij was de steunpilaar van dit Hannover.

Morgen kijken we terug op het seizoen van Dortmund en HBSC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties