Wederom schandaal met topclubs?

Wederom schandaal met topclubs?
Foto: © SC

Voor de zoveelste zomer op rij lijkt het Italiaanse voetbal alle aandacht op te eisen. Na enkele jaren van het weigeren van licenties en het failliet gaan van clubs als Napoli en Fiorentina was er vorig jaar het Calciopoli-schandaal. Deze zomer lijkt daar een boekhoudkundig schandaal bovenop te komen waar alvast Sampdoria, Messina en AC Milan in zouden betrokken zijn.
 
Na een onderzoek werd het bericht verspreid dat Riccardo Garrone (voorzitter Sampdoria), Giuseppe Marotta (algemeen directeur Sampdoria), Pietro Franza (voorzitter Messina) en Adriano Galliani (vice-voorzitter AC Milan) in staat van beschuldiging kunnen gesteld worden. Zij worden immers allen beschuldigd van wel een zeer creatieve boekhouding er op na te houden.
 
Het onderzoek kwam er nadat Giuseppe Gazzoni Frascara (voorzitter Bologna) enkele clubs beschuldigde van administratieve doping. Zo zouden de verkoop van jeugdspelers duurder in de boekhouding staan dan er in werkelijkheid werd betaald. De aandacht van de onderzoekers ging vooral naar de transfers van Ikechukwu Kalu en Luca Antonini. Sampdoria verkocht 50% van de registratierechten van Kalu aan Milan voor 2 miljoen euro terwijl Antonini de omgekeerde weg op ging voor 4 miljoen euro. Die bedragen zouden in de boekhouding staan, maar zouden niet effectief betaald zijn.
 
Bij Messina zou de financiële fraude nog erger zijn. Terwijl de onderzoekers bij het voorgaande enkel over bewijzen zouden beschikken van in het seizoen 2002/2003 zou men bij de degradant over bewijzen van boekhoudkundige ongeregelheden beschikken van tussen 2001 en 2006.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties