FC Barcelona pakt de Copa Catalunya

Mathias Dumarey

FC Barcelona heeft na de Spaanse Supercup een tweede prijs gewonnen. Het pakte nu ook de Copa Catalunya voor de zesde keer in de clubgeschiedenis. In beide wedstrijden was Espanyol Barcelona het kind van de rekening.

De finale moest beslist worden na het nemen van strafschoppen. Beide clubs scoorden elk één keer in 120 minuten. Santiago Ezquerro opende al na acht minuten de score voor FC Barcelona. De spits vloerde knap doelman Gorka Iraizoz. Een kwartier later zette Marc Pedraza Espanyol alweer op gelijke hoogte. Hij hoefde een voorzet van Fede enkel maar binnen te tikken.

Voor de rust was de partij best aantrekkelijk, maar na de rust daalde het niveau. Beide coaches misten veel internationals en een aantal vaste waarden werden gespaard. In de strafschoppenserie ging het fout voor Espanyol. Angel miste voor de verliezende finalist van de Uefabeker terwijl alle spelers van Barcelona wel scoorden. Zo werd het uiteindelijk 5-4.

Zaterdag staan de beide clubs uit de Catalaanse hoofdstad weer tegenover elkaar in de Primera Division. Espanyol brengt dan een bezoekje aan Camp Nou op de voorlaatste speeldag. FC Barcelona moet winnen wil het nog kans maken op de titel.