Belgen presteerden ondermaats

Philippe Crols
| 0 reacties
Belgen presteerden ondermaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Echt wild zullen ze afgelopen seizoen niet geworden zijn van de prestaties van onze landgenoten in Duitsland. Daniël Van Buyten hield een beetje onze eer hoog, maar lag meer dan eens onder vuur bij Bayern. Op Peter van der Heyden na, ontgoochelden eigenlijk alle andere landgenoten in Duitse loondienst.  

Daniël Van Buyten speelde met Bayern zowat alles dit jaar. Hij scoorde bovendien drie keer in de competitie. In de Champions League zullen we vooral zijn treffers in Milaan herinneren. Desalniettemin moest Van Buyten in Duitsland vaak afrekenen met de kritiek die er was. De verdediger werd vaak smalend ‘Von Bolzen’ (vrij vertaald: Van Blunder) genoemd. Eigenlijk deelde onze landgenoot gewoon mee in de malaise bij Bayern. Zijn eerste jaar bij de Duitse Rekordmeister is zeker geen fiasco geworden, maar echt super was het ook niet.

Peter van der Heyden hield onze Belgische eer dit seizoen ook nog een beetje hoog. De ex-Bruggeling moest echter wel bijna de hele heenronde aan zich voorbij laten gaan omwille van een blessure, maar in de tweede ronde was hij steeds basisspeler. Uiteindelijk zou hij zo’n 1.500 minuten in actie komen. Wolfsburg wist zich maar net te redden in de Bundesliga.

Voor Vincent Kompany is zijn eerste seizoen Bundesliga een kleine ramp geworden. De verdediger sukkelde van de ene blessure in de andere, maar speelde in het begin van het seizoen nog wel regelmatig mee met HSV. Toen al kreeg de Rode Duivel al wat kritiek. Zijn optreden in de Champions League-wedstrijd tegen Porto, begin november, was meteen zijn laatste van het seizoen.

De Belgen van Borussia Mönchengladbach kenden pas echt een rampzalig seizoen. Beginnen doen we met Bernd Thijs. Die kon tijdens de eerste ronde eigenlijk nog wel rekenen op een basisplaats. Hij werd op een bepaald moment zelfs behoorlijk opgehemeld in de Duitse media. Allemaal parels voor de zwijnen, want in de tweede seizoenshelft kon hij zich niet meer in de basis spelen. Hij zou enkel tegen Cottbus nog meespelen. Voor Wesley Sonck was het nog allemaal erger. Hij speelde slechts 300 minuten en werkte zich drie maal in de basis. Scoren deed hij bovendien niet. Filip Daems verging het al niet veel beter. De linksachter viel van de ene blessure in de andere en kwam niet in actie dit seizoen. Voor Sonck en Thijs is er geen toekomst meer bij Gladbach, dat trouwens troosteloos laatste eindigde.

Ook voor Joris van Hout was geen grote rol weggelegd. Hij zou bij Bochum nooit in de basis starten en een invalbeurt van twintig minuten was het hoogst haalbare. De spits zou in totaal iets meer dan 100 minuten spelen en scoorde niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties