Denemarken zwaar gestraft voor supportersincident

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Denemarken zwaar gestraft voor supportersincident
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond UEFA heeft Denemarken zwaar gestraft voor het supportersincident dat zich vorige week zaterdag voordeed tijdens het EK-kwalificatiewedstrijd tussen Denemarken en Zweden in Kopenhagen. Een supporter was het veld opgelopen en viel scheidsrechter Herbert Fandel aan omdat die een rode kaart trok voor Christian Poulsen en Zweden een strafschop toekende. De Duitse arbiter legde de wedstrijd in de 89ste minuut stil bij een tussenstand van 3-3. De bezoekers winnen de wedstrijd nu zoals verwacht met 0-3.

Maar de nederlaag is voor Denemarken niet de enige straf. Het zal de volgende vier EK-kwalificatiewedstrijden die normaal thuis in het Parken-stadion worden afgewerkt, op minstens 250 kilometer afstand van de hoofdstad Kopenhagen moeten spelen. Bovendien moet de eerstvolgende thuiswedstrijd (tegen Liechtenstein) ook nog eens achter gesloten deuren worden afgewerkt. De Deense bond kreeg ook een boete van 60.000 euro en Poulsen kreeg een schorsing van drie speeldagen.

Zweden komt door de beslissing van de UEFA in Groep F op de eerste plaats te staan met achttien punten uit zeven wedstrijden. Het wordt gevolgd door Spanje (15 pten.) en Noord-Ierland (13 pten.). Met tien punten uit zes wedstrijden is Denemarken goed op weg om het tweede grote toernooi op rij te missen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties