Interview Werner & Vleminckx na winst eindronde

Bart Hermans
| 0 reacties
Werner & Vleminckx na winst eindronde
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd KV Kortrijk - KV Mechelen konden we reacties optekenen van Olivier Werner en Bjorn Vleminckx.

 Doelman Olivier Werner was enorm blij met de titel. De champagne was voor hem wel iets te snel op maar hem werd beloofd dat er in Mechelen nog veel was en dat koud lag. Iedereen is natuurlijk benieuwd of de talentvolle doelman de volgende dagen of weken bij een glas champagne ook een contract tekent bij KV Mechelen. Dit seizoen was de 22-jarige doelman nog eigendom van Standard Luik en werd hij uitgeleend aan Malinwa. Standard besliste om de optie in zijn contract niet te lichten waardoor hij nu een vrije speler is.
 
“ We hebben vandaag zoals een paar keer dit jaar bewezen dat we een achterstand kunnen ombuigen. Deze overwinning heeft dan ook de oververdiende promotie als gevolg. Ik ben enorm blijf met de promotie en deze eindronde.  Ik heb samen met keeperstrainer Luc Duville keihard gewerkt en dat wierp zijn vruchten af in de eindronde.”
 
Werner redde inderdaad deze eindronde een paar keer te meubelen. Op het einde van de reguliere competitie leek zijn vertrek vast te staan en werd de naam van Antwerp-doelman Ristovic veelvuldig genoemd. Kevin Kempeneer heeft eerder dit seizoen al bijgetekend als tweede doelman waardoor enkel het plekje van eerste doelman nog vrij is . Werner blijft er ondanks de champagne nuchter onder : “Ik weet dat er sprake is van Ristovic, maar ik wacht nu een gesprek met het bestuur af. De bal ligt nu in hun kamp.”
 
We waren getuige van enorme vreugde-uitbarstingen op het veld en een paar feestnummers onder de spelers gingen het publiek herhaaldelijk begroeten. Ook trainer Peter Maes moest eraan geloven en werd door een paar spelers onder de douche gesleurd. Zijn hemd was door de champagne, sportdrank, bier, …. dan ook niet meer om aan te zien maar gelukkig had hij op de bus een reservehemd mee.
 
Tussen deze vreugde-uitbarstingen door kregen we toch een reactie los van een van de smaakmakers van deze eindronde , Bjorn Vleminckx. Hij scoorde tot hiertoe al vier keer in deze eindronde enkel Bob Peeters doet beter met zes stuks.
 
 
Jullie hebben kwade momenten gehad vandaag?
 
“Ja eventjes wel. We beginnen goed aan de wedstrijd en krijgen kansen maar maken het niet af en dan komt Kortrijk op de counter en die maken het wel af. De onzekerheid sluipt dan wel in de rangen maar we hebben dat goed aangepakt en zijn blijven voetballen. Gelukkig maak ik dan ook de verdiende 1-1. We komen dan op een soortgelijke manier 2-1 achter. We hebben dan laten zien dat we een groep zijn zoals een gans jaar en zijn er blijven voor knokken. We komen dan op 2-2 en gaan er dan nog over. We hebben dus weer laten zien dat we een groep zijn en pakken zo ook de promotie.”
 
Ondertussen wordt een onfortuinlijke Maes richting douches gesleept door een paar spelers. Bjorn doet hier tegen de verwachtingen in niet aan mee en blijft ons te woord staan:
 
Je bent wel heel belangrijk deze eindronde voor KV Mechelen?
 
“Heel belangrijk , dat moet je met een korreltje zout nemen. Ik maak op Lierse twee goals en vandaag de 1-1 maar ik blijf erbij, we zijn een collectief en hangen niet af van één of twee spelers. Werner heeft een heel goede eindronde gespeeld en heeft een duit in het zakje gedaan om te kunnen promoveren, Charaï en ik maken een paar goals , Kielo-Lezi valt goed in , Ivens en Van Hoevelen als sterk centraal duo … teveel om op te noemen. We hebben dat met heel de kern , alle twintig spelers dit seizoen behaald.”
 
De drang om iets te laten zien in eerste klasse is ook heel groot in deze groep? Dat was één van de drijfveren dit seizoen?
 
“Ja, ik ben in Beveren afgeschreven geweest en ik heb dit jaar toch bewezen dat ik tweede klasse aankan en nu wil ik een goede eersteklasse speler worden en iets bijbrengen aan de groep. Ik ga constant vechten en de oplossingen proberen zoeken. Ik denk dat we met deze ploeg wel meekunnen in eerste. We moeten natuurlijk wel nog wat rijper worden maar dat is normaal met zo een jonge groep.”
 
Hoeveel keer scoort Bjorn Vleminckx volgen jaar?
 
“Het is moeilijk om een pronostiek te geven. Dit jaar heb ik met de eindronde bij al twintig doelpunten gemaakt. Als ik er volgend jaar tien maak is dat al een schoon begin. Zijn het er minder dan is dat ook maar zo. Zolang dat de ploeg maar een goed rendement haalt.”
 
Donderdag zal je er ook nog wel eentje willen maken?
 
“Voor mij speelt dat echt geen rol. Donderdag moet het een afscheidsmatch worden voor Bert Dhont want die gaat naar derde klasse. We moeten voor den Bert nog een schitterende match spelen en die proberen winnen .Bert verdient dat want die heeft een schitterend seizoen gespeeld en heeft er ons op moeilijke momenten doorgesleurd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties