Wauters riskeert doorverwijzing naar rechtbank

Wauters riskeert doorverwijzing naar rechtbank
Foto: © SC

Het parket van Dendermonde zal de raadkamer om de doorverwijzing vragen van Antwerp-voorzitter Eddy Wauters. Die zou volgens datzelfde gerecht deel uitmaken van een criminele organisatie die zich bezig houden met het witwassen van misdaadgeld.  Wauters zelf reageerde vanmiddag verrast op het nieuws en beweert niets met de hele zaak te maken te hebben.
 
Wauters zou volgens het parket als toenmalige voorzitter van de Kredietbak bemiddeld hebben in een transactie met misdaadgeld, een deel ervan werd doorgesluisd naar de sponsorkas van voetbalclub Antwerp (om en bij de 200.000 euro). Uit het onderzoek bleek dat de organisatie zo’n 900.000 euro aan illegale gelden ter beschikking had. Hierna werd het verdeeld naar Mauritius, Malta en Slovenië via Denemarken.
 
Het parket vraagt niet alleen om de doorverwijzing van Wauters maar ook om die van zakenman Tom D.D. uit Erpe Mere. De zakenman zou de spilfiguur zijn van deze hele zaak. Hij werd in 2004 al aangehouden voor internationale witwaspraktijken, in dat onderzoek kwam het parket overigens bij de Antwerp-voorzitter terecht.
 
De raadkamer zal nu moeten bekijken of de gekende resultaten voldoende zijn om beide heren door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties