Broos 'moedeloos' na vertrek Pocognoli

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Broos 'moedeloos' na vertrek Pocognoli
Foto: © SC

RC Genk, de tweede uit het vorige kampioenschap, is vandaag begonnen aan de voorbereidingen voor het volgende seizoen. "Het is toch altijd een beetje zoals de eerste schooldag. Een eerste training is altijd wat speciaal ook al heb ik het al zo'n twintig keer meegemaakt", aldus Hugo Broos op Sporza.be

Broos moet het seizoen beginnen zonder verdediger en belofteninternational Sébastien Pocognoli. De jongeling vertrok naar de Nederlandse topper AZ Alkmaar. Het vertrek van Poco maakte Hugo Broos wat moedeloos. "Dit is toch weer een jong talent dat vertrekt. Zes maanden geleden verlengde hij nog zijn contract en beloofde hij op zijn communiezieltje dat hij nog twee jaar zou blijven. Maar twee à drie maanden later praat hij helemaal anders en zegt hij dat hij bij Genk niets meer kan leren en wil hij per se weg. Ik vind dat frustrerend maar blijkbaar is dit het moderne voetbal. Jonge spelers hebben geen geduld meer en alles moet snel gaan", aldus Broos die er vanuit gaat dat ook het financiële een rol speelt en gelukkig is dat er een aardige transfersom is betaald.

Niet op training vandaag was Kevin Vandenbergh. Hij kreeg vakantie tot 2 juli omdat hij na het seizoen nog weg moest met de nationale ploeg. Nu er blijkbaar een akkoord met Utrecht in de maak is, ziet het er naar uit dat hij zich eerstdaags in Nederland meldt in plaats van op de Limburgse trainingsvelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties