Standard betaalde ook nu weer voor een transfer

Steven Bologne
| 0 reacties
Standard betaalde ook nu weer voor een transfer
Foto: © SC

Standard heeft gisteren zijn tweede inkomende transfer verwezenlijkt. Na Diemerci Mbokani tekende ook Salim Toama een contract in de vurige stede. Voor de linksvoetige middenvelder hebben de Rouches wel een prijs moeten betalen die dicht bij de vraagprijs lag van de Israëli’s.
 
“Het aantrekken van een linksvoetige middenvelder was een van onze prioriteiten, zeker na het vertrek van Milan Rapaic", zegt algemeen directeur Pierre François. Na twee weken van onderhandelingen hebben we dan gisteren eindelijk een overeenkomst kunnen sluiten met Toama en zijn club Hapoel Tel-Aviv.” De Rouches hebben wel inspanningen moeten doen om de speler aan zich te binden aangezien de transferprijs 1.500.000 bedroeg. “Vandaag is er nog weinig verschil tussen de vraagprijs en de prijs die wij er wouden aan geven (750.000; nvdr). Wij hebben wel geen risico’s genomen of het budget in gevaar gebracht, dat zouden we trouwens nooit doen.”
 
Standard stelt zich dus duidelijk niet met vrije spelers tevreden, het was de laatste seizoenen toch anders op Sclessin. Wellicht betaalden de Rouches net zoals voor Mbokani een transferprijs rond het miljoen euro. “Voorzitter Mani Harel van Hapoel Tel-Aviv wou zijn speler aanvankelijk niet laten gaan, gewoon omdat ze sterk op hem rekenden volgend seizoen. Daarom hebben de onderhandelingen ook zo lang aangesleept, maar goed hij is binnen en dat is wat telt.”
 
Toama, die op 9 augustus zijn 28ste verjaardag viert, krijgt in de Israëlische pers mooie dingen te lezen. “Door Salim aan te trekken doet Standard een hele goeie zaak”, weet plaatselijk journalist Jehuda Gorenstein. “Op voorwaarde dat hij zich natuurlijk goed integreert in België. Hij is een linksvoetige middenvelder die beschikt over een sterke voet en strooit met de assists. Hij kan eveneens de aanval steunen. Hij is wel geen lichamelijke spelers zoals Ronny Rosenthal (Israëlische ex-Standard speler) wel was, hij is eerder technisch aangelegd zoals Elie Ohana.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties