Alexandre Pato wordt geen koopje

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Alexandre Pato wordt geen koopje
Foto: © SC

Wie eraan denkt om Alexandre Pato binnen te halen, zal diep in de geldbuidel mogen tasten. Internacional Porto Alegre, de club van de jonge Braziliaanse aanvaller, heeft namelijk een prijs van vijftien miljoen euro op het hoofd van de Eend geplakt.

Vittorio Piffero, de voorzitter van Internacional, vertelde tegen het Braziliaanse blad Globo Esporte dat in het contract van Pato een 'ontsnappingsclausule' staat van vijftien miljoen euro. Dit bedrag zou enkel voor de club zijn want noch de speler noch diens zaakwaarnemer zullen er een cent van zien.

Gilmar Veloz, de zaakwaarnemer van Pato, zegt op zijn beurt dat de vraagprijs voor Pato meer dan twintig miljoen euro bedraagt. Veloz zegt dat de transferrechten in zijn bezit zijn. Piffero is van mening dat Veloz en de speler zelf die zeven miljoen euro in hun zak willen steken.

Momenteel zijn AC Milan, Chelsea FC en Real Madrid de belangrijkste kandidaten om Pato naar Europa te halen. Vorig seizoen was het jonge talent één van de smaakmakers bij Internacional. De Braziliaanse club behaalde twee jaar terug de Copa Libertadores en won het WK voor clubteams in Japan na een overwinning tegen FC Barcelona. Een vertegenwoordiger van AC Milan liet alvast weten dat een bestuurslid binnenkort naar Brazilië vertrekt om de gesprekken met Internacional te openen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties