Dessel claimt plaats van Geel in tweede

Steven Bologne
| 0 reacties
Dessel claimt plaats van Geel in tweede
Foto: © SC

Een nieuwe soap in het voetbal is geboren, de zaak Namen-Geel krijgt alsmaar meer uitbreiding. Niet alleen Namen claimt zijn plekje in tweede klasse, ook Dessel Sport heeft nu van zich laten horen bij de KBVB. De degradant uit de tweede klasse is ervan overtuigd dat enkel zij aanspraak kunnen maken op een plaatsje in tweede klasse en niet Namen.
 
Verbroedering Geel kreeg pas in beroep zijn licentie, maar zou die volgens Namen op onrechtmatige basis verkregen hebben. De Waalse club diende klacht in om de licentie van Geel ongedaan te maken om dan zelf de vrijkomende plaats te kunnen opvullen. Namen kreeg gelijk van de rechtbank en de licentie van Geel werd opgeschorst tot begin augustus.   
 
Dessel Sport vraagt de KBVB nu echter haar reglementen toe te passen. Volgens artikel V/53.41 van het bondsreglement, mogen enkel clubs die reeds een licentie op zak hebben deelnemen aan de eindronde van derde klasse. “En dat is alleen Dessel Sport, en niet Namen, Geel of Capellen”, beweert men in Dessel.
 
De KBVB zelf heeft intussen laten weten dat Geel zich beter zou voorbereiden op derde klasse vermits ze weinig kan inbrengen op het vonnis van de rechter dat overging tot het opschorten van de licentie. Als de rechter straks de licentie van Geel weigert is de story nog lang niet aan zijn einde, want wie moet in dat geval dat plekje in tweede gaan opvullen? De competitiestart van half augustus komt in dat geval sowieso in het gedrang.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties