Wanneer zal competitie 2de klasse starten?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wanneer zal competitie 2de klasse starten?
Foto: © SC

Wanneer gaat de voetbalcompetitie in tweede klasse beginnen en zal dat dan met of zonder Verbroedering Geel zijn? Vandaag zullen de leden van het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond zich buigen over die kwestie. Normaal zou de competitiestart in tweede klasse op 15 augustus zijn, maar de kans bestaat dat de startdatum opschuift. "Het is een absurde zaak", aldus Jean-Marie Phillips, de CEO van de Belgische voetbalbond in de krant Het Laatste Nieuws.

De bond start deze procedure omdat er een patssituatie is ontstaan in de zaak tussen UR Namen en Verbroedering Geel. Een rechter schortte de licentie van Geel op tot er een uitspraak ten gronde komt. Maar die uitspraak zou er zeker niet komen voor oktober. Namen wil de plaats van Geel innemen of eventueel de competitie laten starten met negentien ploegen. Als de KBVB Geel uit tweede klasse weert, dan stappen de kempenaars naar de rechtbank.

Jean-Marie Phillips is niet bepaald tevreden met de zaak. "Het is absurd. We hebben nog voorgesteld om de zaak op te lossen via het Arbitragehof voor de Sport maar daar is men jammer genoeg niet op in gegaan. Nu verliezen we veel tijd en kracht in de zaak. We lopen nu het risico dat drie reeksen - de tweede en de twee derde klasses - volledig geblokkeerd raken", aldus de CEO.

En dan zijn er ook nog de financiële gevolgen. "Als de competities niet op tijd starten, wie gaat dan instaan voor het verlies aan inkomsten en de kosten?", besluit Phillips met een pertinente vraag. Normaal start de competitie in derde klasse in het weekend van 1 en 2 september.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties