Interview Vleminckx: 'Nu kennen ze ons'

Bart Hermans
| 0 reacties
Vleminckx: 'Nu kennen ze ons'
Foto: © SC

Na de wedstrijd KV Mechelen – Anderlecht spraken we met Bjorn Vleminckx:
 
Jullie hebben vandaag getoond dat de ploeg in eerste thuishoort?
 
"Ja, ik dacht het wel. Heel de week voor de wedstrijd gaven de Anderlecht-spelers aan dat ze amper iemand van ons kenden. Eigenlijk is het schandalig dat ze niet op de hoogte zijn van het voetbal. Maar ja, we zijn een jonge ploeg en nieuwe spelers voor eerste klasse. Ik denk dat ze nu wel weten wie dat wie is in Mechelen."
 
Anderlecht heeft het afgemaakt als een echte topploeg?
 
"Jazeker, het geluk van de landskampioen. Als je zo slecht speelt en toch wint… volgens mij worden ze weeral eens kampioen. En de scheidsrechter moet zowel bij ons als bij hen de nieuwe regels toepassen. Dat ze de gulden middenweg moeten zoeken ben ik mee akkoord maar bij ons werd het toch iets sneller toegepast dan bij hen. Maar als we zo blijven voetballen moeten we van niemand schrik hebben."
 
Volgende week naar Bergen?
 
"Ja, dat zal een heel andere match zijn. Dat is een ploeg uit Wallonië en dat wordt zeker en vast knokken. Maar ik zeg het nog eens: als we zo blijven voetballen moeten we van niemand bang zijn. We spelen meer dan tachtig minuten goed tegen de landskampioen en dan is het spijtig dat we het juist niet afmaken. We kwamen altijd juist iets te laat en misten wat ervaring. Dat is het leergeld dat we betalen en dat is wel een opdoffer."
 
Jij was opvallend kalm voor je doen en pakt geen gele kaart al was het op het nippertje?                  

"Het was inderdaad op het nippertje maar mijn speelstijl zal niet veranderen. Ik ga niet meer met de ref in discussie . Ik zal ze wel altijd gelijk geven en uiteindelijk hebben ze ook gelijk want ze zijn de baas op het veld. Je kan wel iets zeggen maar je moet rustig blijven. Als je zo kaarten pakt is het dom en ben je snel geschorst. Ik ga proberen dit seizoen niet geschorst te geraken." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties