Mathijssen: 'Club moet leren winnen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mathijssen: 'Club moet leren winnen'
Foto: © SC

Jacky Mathijssen toonde zich na de wedstrijd een gelukkige trainer. “We hebben na de eerste wedstrijd het maximum van de punten. Dan moet je gelukkig zijn”, glimlachte de Club-trainer. “De spelers toonden zich achteraf ook gelukkig met de zege, maar beseften
ook dat het nog moet verbeteren. Dat is ideaal voor een trainer.”
 
Defensieve zorgen
 
Achteraan kan het inderdaad nog beter bij blauw-zwart. Maar dat baart Mathijssen voorlopig nog geen zorgen. “Ik heb achterin geen alternatieven, dus heb ik ook niets om me zorgen over te maken. Maar ik ben zeker dat de huidige spelers zich met een kleine correctie uit de problemen kunnen houden.”
 
Een andere zorg voor Mathijssen is het voetbal dat zijn spelers op de mat brachten na de 2-1. “Club moet leren winnen. Na de rust hebben we geprofiteerd van Bergen dat misschien iets te veel op de organisatie speelde om een punt te behouden. Maar daarna moet je op een andere manier de wedstrijd uitspelen. Je moet meer balvastheid creëren en verzorgder spelen. Balletje rustig naar de zijkant spelen, ... Het is een proces waar Brugge nog niet mee klaar is.”
 
Sterchele
 
Over François Sterchele was Mathijssen uiteraard zeer tevreden. “Zijn prestatie doet me plezier. Het is voor zo’n wedstrijden dat je zo’n speler binnenhaalt. Dit had Club Brugge nodig. We moeten ons geen zorgen maken. Hij zal de taak van Bosko Balaban overnemen. Hij is een speler die de kwaliteiten heeft en die overal en op elk niveau zal scoren.”
 
Riga: “Ook de keeper speelt mee”
 
“Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar het is het resultaat dat telt”, reageerde José Riga op de nederlaag. “Er waren kansen langs beide kanten. Ieder in zijn eigen stijl. Maar ik denk niet dat we het slecht gedaan hebben.” Riga toonde zich achteraf ook ontgoocheld. “We gaan met niets naar huis. Maar je moet ook rekening houden met de doelman. Die speelt ook mee”, alludeerde de Waalse coach op de tussenkomsten van Stijn Stijnen. [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties