Brøndby behaalt eerste zege

viki meeuwis

Gisteren werden er vier wedstrijden gespeeld van de vierde speeldag in de Deense eerste klasse.

Brøndby – Lyngby: 3-0
Brøndby heeft de eerste zege van het seizoen beet, het versloeg zondag nieuwkomers Lyngby. De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd zonder dat het echt voor dreiging kon zorgen. De eerste kans voor Brøndby kwam er tegen het einde van de eerste helft. Het schot van Morten ”Duncan” Rasmussen ging echter net naast het doel. Lyngby concentreerde zich aanvankelijk vooral op het defensieve werk maar na de pauze kwamen ze offensiever voor de dag.

Beide ploegen konden kansen versieren maar waren te slordig voor doel om echt gevaarlijk te kunnen zijn. Lyngby ondernam een aanvalspoging waarbij een van hun spelers werd neegehaald. Mølgaard Kristensen had de bal over de zijlijn moeten spelen maar speelde de bal verder het veld in waar hij een speler van Brøndby in de rug raakte. Martin Ericsson ging met de bal aan de haal en kon die in doel werken. Brøndby ging op dit elan verder en speelde de laatste minuten zelfs met slechts drie verdedigers. Drie minuten voor tijd kon Kasper Lorentzen de bal naar de vrijstaande Morten ”Duncan” Rasmussen spelen die de bal in doel werkte. In de toegevoegde tijd kon Kim Daugaard de stand op 3-0 brengen.

Doelpunten: 1-0 Martin Ericsson (’73), 2-0 Morten ”Duncan” Rasmussen (’87), 3-0 Kim Daugaard (’94)

Gele kaarten: BIF: Mikkelsen, Nielsen, Randrup, LBK: Beckmann, Møller

Scheidsrechter: Henrik Kragh

Toeschouwers: 13 046

Horsens – AaB: 1-1

Horsens en Aalborg speelden 1-1 gelijk waardoor Horsens nu op de tweede plaats komt te staan in de SAS-Ligaen. Rade Prica wist al in de vierde minuut te scoren. Op het half uur kwam de gelijkmaker via Henrik Hansen. Diezelfde Hansen miste in de tweede helft een strafschop. Hij schoot de bal recht in het midden van het doel, in de hoop dat keeper Martin S. Jensen link of rechts zou duiken. Dat deed Jensen dus niet en kon zo makkelijk de bal opvangen. AaB liet de beste indruk na in deze wedstrijd, Horsens kreeg verschillende goede kansen maar wist er slechts een te benutten.

Doelpunten: 0-1 Prica (’4), 1-1 (’31) Hansen

Gele kaarten: ACH: Lawan, Gade, Hansen, AaB: Olesen

Scheidsrechter: Anders Hermansen

Toeschouwers: 2 115

FC Midtjylland – Viborg: 1-0

In deze match werd er zondag een nieuw Deens eerste klasse record gevestigd. Van de 22 spelers die aantraden, waren er maar liefst dertien van buitenlandse origine. Het was Viborg dat het best aan deze Jylland derby begon maar de echte open kansen kwamen er niet. Midtjylland weerstond de initiële druk van Viborg waarna de eerste helft voortkabbelde zonder echte doelkansen.
In de pauze werd de Nigeriaan Adigun Salami gewisseld voor de Deen Simon Poulsen. Vanaf dan kwam er vaart in de wedstrijd. In de 51e minuut nam Poulsen de bal met zich mee en speelde die naar Christian Olsen, die de bal in doel werkte. De Zweedse keeper van Viborg, John Alvbåge was kansloos. 1-0 was meteen ook de eindstand. Viborg had nochtans meer verdiend, na een hectische slotfase waarin de bezoekers verschillende kansen kregen. Vooral de ingevallen Rurik Gislason en Christian Muomaife waren gevaarlijk voor doel maar konden geen doelpunt uit de brand slepen. Door dit verlies blijft Viborg de rode lantaarn zonder punten. AaB staat derdelaatst met twee punten.

Doelpunten: 1-0 Olsen (’51)

Gele kaarten: FCM: Afrivie, Raska, VFF: Glerup

Scheidsrechter: Henrik Priegel

Toeschouwers: 7 668

Esbjerg fB – Randers FC: 1-3

Randers won de topper tegen Esbjerg met 3-1. Door deze zege komt Randers voorlopig op de eerste plaats in de rangschikking. Esbjerg begon wel beter aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen en speelden degelijk voetbal. Na vijf minuten kon Nikolaj Høgh via een kopbal de score openen en Esbjerg aan de leiding brengen. Tien minuten later kwam Demba-Nyrén dicht bij een tweede doelpunt maar zijn schot ging net naast doel. Daarna was het Randers dat goede kansen wist te versieren. In de twintigste minuut kon de topscorer van de SAS-Ligaen, Thomas Dalgaard de bal voorbij de keeper van Esbjerg, Lars Winde krijgen maar de bal ging in het zijnet. In de 40e minuut kwam Bedi Buval dicht bij de gelijkmaker maar ook zijn kopbalpoging ging niet in doel. Een minuut later was het wel prijs. Tidiane Sane met een afstandsschot dat onhoudbaar was voor Lars Winde. Beide ploegen gingen de rust in met een 1-1 gelijkstand.

Na de rust bleef de wedstrijd interessant. Michaël Murcy werd geheel vrijgespeeld en kon een schot op doel richten maar de bal ging net naast. Kort daarop kreeg Esbjerg opnieuw een goede kans toen maar Stuhr-Ellegaard weerde een kopbalpoging van Stepanovs af. In de 58e minuut kon Kenneth Møller Pedersen de bal naar Thomas Dalgaard spelen die de bal met het hoofd in doel werkte. Vijf minuten later kreeg Rajko Lecic een goede kans om de voorsprong te vergroten maar hij schoot de bal hoog over een open doel. In plaats daarvan was het de ingevaller Alex da Silva die in de toegevoegde tijd de 1-3 op het bord zette.

Doelpunten: 1-0 Høgh (’5), 1-1 Sane (’41), 1-2 Dalgaard (’58), 1-3 da Silva (’94)

Gele kaarten: Esbjerg: Demba-Nyrén, Vingaard, Randers: da Silva

Scheidsrechter: Michael Svendsen

Toeschouwers: 8 502
Vanavond wordt de laatste wedstrijd van de vierde speeldag afgewerkt, de partij tussen FC Nordsjælland en OB.