Duisburg: Beloftevolle transfers

Philippe Crols
| 0 reacties
Duisburg: Beloftevolle transfers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

MSV Duisburg is een van de drie nieuwkomers in de Bundesliga. Het wordt niet het debuut van deze club op het hoogste niveau, want Duisburg speelde eerder al wel in de Bundesliga. Nog niet zo heel erg lang geleden ging het zelfs even Europa in, maar tijden veranderen.

Vorig seizoen

MSV Duisburg moest vorig seizoen tot het einde knokken om promotie af te dwingen. Iets wat dus uiteindelijk wel zou lukken. Eind mei werd RW Essen vlotjes opzijgezet en dat bracht het puntentotaal op 60. Evengoed dan SC Freiburg, maar Duisburg promoveerde dankzij een duidelijk beter doelpuntensaldo. Freiburg had wel een match meer gewonnen, maar dat geeft in Duitsland niet de doorslag, wel het doelpuntensaldo dus.

Transfers

Spraakmakende namen vertrokken er niet echt bij Duisburg. Quido Landzaat verhuisde naar Sofia en Koch ging transfervrij naar Zagreb. Qua inkomende transfers valt er wel heel wat opvallends te noteren.

Zo haalde de club met Michael Lamey (PSV) en Christian Tiffert (RB Salzburg) toch twee mooie namen naar Duisburg. De duurste transfer van de nieuwkomer was Ishiaku die Club Brugge verliet voor een dikke 700.000 euro. Daarmee is hij veel duurder dan Ailton die voor slechts 100.000 werd weggeplukt bij Rode Ster Belgrado. Van Ailton wordt trouwens ook redelijk wat verwacht. Hij maakte vooral bij Werder Bremen al furore in de Bundesliga.

Verwachtingen

Op het eerste zicht lijkt Duisburg zich op alle fronten goed te hebben versterkt en dus zou het behoud zeker en vast haalbaar moeten zijn. Met Tiffert en Ailton kocht Duisburg mensen met Bundesliga-ervaring en talent. Als alles netjes in mekaar past dan moet Duisburg zich zien te handhaven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties