HBSC: Wat wordt het dit jaar ?

Philippe Crols
| 0 reacties
HBSC: Wat wordt het dit jaar ?
Foto: © SC

In Berlijn wachten ze nu al zo lang op een noemenswaardige prijs. Ook vorig jaar liep het opnieuw fout. Na een degelijke heenronde was HBSC volledig de weg kwijt in de terugronde. Eindelijk eens een keertje constant worden is dus de boodschap voor de hoofdstedelingen.

Vorig seizoen

Vorig seizoen begon eigenlijk wel goed voor Hertha. Constant stonden de Berliners in de top-4. Dat kwam vooral dankzij de doelpunten van Pantelic. Ook in de toppers deed Hertha het naar behoren. Het ging goed tot aan de winterstop. Daarna gebeurde weer iets wat ze in het Olympisch stadion al gewoon zijn. Meerbepaald verlieswedstrijden tegen de veel mindere goden. Even kwam zelfs het degradatiespook om de hoek loeren, maar dat werd toch nog afgewend. Toch kant HBSC moeilijk terugkijken op een geslaagd seizoen.

Transfers

Dit seizoen moet dus beter, maar dat is niet echt af te leiden uit het transferbeleid van Berlijn. Met Boateng, Dejagah en Schorch vertrokken drie beloftevolle spelers. Verder hield ook smaakmaker Gimenez het voor bekeken. Dat alles leverde Hertha wel een slordige 10 miljoen op. Voor Basturk ving Hertha geen transfersom. Hij was einde contract en verhuisde naar Stuttgart.

Voor Lucio telde HBSC de meeste euro’s neer. De linkermiddenvelder verliet Palmeiras voor 1.7 miljoen. Ook voor spits Gimenez van Marseille werd een behoorlijk bedrag betaald (700.000 euro). Voor het overige verrichte Berlijn weinig spraakmakende dingen op de transfermarkt.

Verwachtingen

Na de afgelopen seizoenen verwachten we geen grootse dingen meer van Hertha Berlijn. Het feit dat de club drie zeer beloftevolle spelers liet vertrekken is misschien symbolisch voor de ambitie van Berlijn. Mits alles wat meezit kan Hertha meedingen naar een Europees ticket, maar wij zien ze opnieuw een wisselvallig seizoen doormaken en in de middenmoot eindigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties