Analyse Bayern nu al grote winnaar

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern nu al grote winnaar
Foto: © SC

Bayern München is na amper een speeldag al de grote winnaar van de Bundesliga. Alle andere titelconcurrenten (Hamburg buiten beschouwing gelaten) verloren immers al punten. Bayern zet haar titelambities dus al na een speeldag al meteen kracht bij.

De topper van speeldag een was de opener van de competitie. Stuttgart was gastheer voor vice-kampioen Schalke. Het werd een leuke wedstrijd waarin elk team een keer op voorsprong kwam. Uiteindelijk kende deze leuke partij geen winnaar. Het werd 2-2. Ook Werder Bremen speelde een dag later 2-2 gelijk, maar Werder heeft zich wel het een en ander te verwijten. Het liep 0-2 uit, maar concentratieverlies net na de pauze zorgde voor het gemors met de punten.

Van al dat puntenverlies profiteerde Bayern maximaal. Het won in eigen huis met 3-0 van Hansa Rostock. De topfavoriet voor de titel had weinig moeite om de promovendus uit te schakelen. Met 3-0 mochten de bezoekers zelfs nog blij zijn. Hamburg heeft op de eerste speeldag ook gewonnen. Met een goede van der Vaart werd Hannover met 0-1 opzijgezet. HSV doet zo al veel beter dan de dramatische start van vorig seizoen.

Leverkusen ontgoochelde op de eerste speeldag. Het geraakte in eigen huis niet door het beton uit Cottbus. Meteen al een afknapper dus voor de thuisploeg. Ook Hertha BSC begon in mineur aan de competitie. Op bezoek bij degradatiekandidaat Frankfurt werd er met het kleinste verschil verloren, maar opkijken doen we daar al lang niet meer van. Op zaterdag bakte ook Wolfsburg er helemaal niets van. Arminia Bielefeld ging er zowaar met 1-3 winnen. Het zet Magath al meteen aan het denken.

Op zondag was het dan aan nieuwkomers Karlsruhe en Duisburg. Beide teams wonnen en eigenlijk verschieten we daar niet echt van. Hoewel, Duisburg won op het veld van het ambitieuze Dortmund dankzij twee goals van Ishiaku. Een andere oud-bekende voor ons Belgen, Tamas Hajnal, scoorde eveneens twee keer. Daarmee zorgde hij voor de zege van Karlsruhe tegen Nürnberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties