Chelsea wint wel van Reading

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Chelsea wint wel van Reading
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Reading realiseerde enkele dagen geleden nog een grote verrassing door gelijk te spelen op het veld van Manchester United. Nu wilde Reading op eigen terrein ook punten afsnoepen van Chelsea, die andere titelkandidaat. Bij Chelsea stond Sidwell, die in het tussenseizoen overkwam van Reading, voor het eerst in de basis.

 
Het eerste gevaar kwam van Chelsea. De vrijstaande Drogba trapte een voorzet van Shaun Wright-Phillips naast. Drogba werd ook afgevlagd wegens buitenspel. Reading dreigde met een kopbal van Ingimarsson op hoekschop die naast ging. Het eerste halfuur verliep vrij evenwichtig. Dan moest Bikey de geblesseerde Duberry komen vervangen. Bij de eerstvolgende actie kopte Ingimarsson de bal voor doel. Cech kwam en bokste naast de bal, de pas ingevallen Bikey mocht met zijn eerste baltoets simpel binnentikken: 1-0. Bikey stond amper een tiental seconden op het veld of hij had al gescoord. De voorsprong gaf Reading vleugels en de thuisploeg nam het heft in handen. Doyle kreeg de volgende kans, maar besloot op Cech. Hunt speelde de bal met een hakje terug tot bij Doyle. Diens voorzet kwam aan de tweede paal bij Oster die de bal tegen de paal duwde. Harper trapte de rebound in één tijd over. 

José Mourinho reageerde en voerde tijdens de rust een dubbele wissel door. Hij bracht Pizarro en Obi in de plaats van Ferreira en Sidwell. En in de eerste vijf minuten van de tweede helft sloeg de situatie al helemaal om in het voordeel van Chelsea. Drogba kopte de bal in de loop van Lampard. De vlot scorende middenvelder werkte de bal in doel: 1-1. Niet veel later legde Kalou de bal klaar voor Drogba. De Ivoriaan plaatste de bal in de rechterhoek binnen: 1-2. Nu was Chelsea het team in commando. Chelsea zou de overwinning niet meer uit handen laten glippen en Reading kon nog amper dreigen. Chelsea kwam wel nog aan een goede kans. Malouda bereikte Pizarro, deze schoot voorlangs. Het werd voor Reading al helemaal te moeilijk toen Cissé een tweede gele kaart kreeg. Chelsea behield zijn voorsprong en dus ook het maximum van de punten. 

Met twee nipte zeges is Chelsea behoorlijk van start gegaan in de Premier League. Chelsea pakte in ieder geval een 6 op 6. The Blues hebben dan ook al vier punten meer dan Manchester United. Komende zondag speelt Chelsea op Anfield Road de topper tegen Liverpool. Reading speelt zaterdag al op eigen veld tegen Everton.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties