Preud'homme: 'Betere tweede helft'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Preud'homme: 'Betere tweede helft'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

“Ik ben tevreden met het resultaat”, trapte Michel Preud’homme een open deur in op de persconferentie. “We hadden het moeilijker dan de Belgische pers verwachtte. We stuitten op een goede organisatie, vonden geen ruimte en speelden te traag”, analyseerde hij de eerste helft. “We stuitten ook op een sterke doelman.” Een doelman die overigens straalde van geluk wanneer hij na de wedstrijd de hand van de Standard-coach mocht drukken. Silva Costa is immers van Portugese afkomst en supporter van Benfica ... ex-club van Preud’homme.
 
“De tweede helft speelden we beter. We creëerden evenveel kans als voor de rust, maar konden wel scoren. Over de prestatie van Diemerci Mbokani ben ik ook zeer tevreden”, benadrukte hij de positieve punten. Minder goed nieuws was er over Steven Defour. “Hij liep een bilblessure op tijdens de opwarming en is twijfelachtig voor zondag.”
 
Fiorucci: “Niet geridiculariseerd”
 
Langs Luxemburgse kant zat er ook een tevreden trainer. “We zijn niet geridiculariseerd zoals de pers verwachtte”, reageerde Fiorucci. “Dankzij een heroïsche keeper hielden we 60 minuten lang stand. Maar we blijven amateurs. De laatste speler kwam pas om 18 uur aan en moet morgenvroeg terug om 6 uur beginnen. Maar ik ben tevreden over onze organisatie. Ik had meer tegengoals verwacht.” Wat verwacht hij van de terugwedstrijd? “Ik zal alvast andere spelers de kans geven om van dit avontuur te genieten."

Manuel Gonzalez, reporter ter plaats
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties