Matthijsen: 'Moeizame, maar logische zege'

Steurbaut Kersten
Matthijsen: 'Moeizame, maar logische zege'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Het lijkt een moeizame overwinning, maar het is wel een logische", analyseerde Jacky Matthijssen de zege tegen Sint-Truiden. "We komen vroeg op voorsprong, maar spelen dan veel te berustend. Zij bewezen dat ze goed kunnen voetballen en hebben onze onoplettendheden afgestraft", aldus de Limburger. "Maar toch heerste er geen paniek in de kleedkamer tijdens de rust", benadrukt Matthijssen. "Iedereen wist waaraan het lag. Ik was uiteraard niet blij met de 1-2. Er moet achteraan iemand opstaan die zijn mond durft opentrekken. Kucera? Daar wil ik zelfs niet op vooruit lopen. Zijn selectie was een beloning voor zijn werk op training."
 
Club heeft 9 op 9 en dat terwijl Matthijssen voor de winter de schade wou beperken. "Het valt goed mee, hé", klinkt het bij de T1 van blauw-zwart. "Qua teamgeest hebben we een grote voorsprong op ons mooiste schema. Men vroeg zich af of dat nog terug kwam. We hebben het al drie keer bewezen." Verwacht hij dat dit echt een pschychologische tik is voor de concurrentie? "Toen ik de kalender bekeek had ik het gevoel dat dit een struikelweekend ging worden. We hadden het niet gemakkelijk, maar we zijn niet gevallen. We stonden met vijf ploegen op kop. Ik ben benieuwd hoeveel er dat maandag nog zijn."
 
Billen: "Ik ga nog zieker naar huis"
 
Valère Billen vloog tijdens de wedstrijd naar de tribune, maar was tijdens de persbabbel toch al lichtjes afgekoeld. "We hebben getoond dat we een taaie ploeg zijn, maar daar kopen we niets mee. De manier waarop we zonder punten naar huis gaan is vooral spijtig", verwees Billen duidelijk naar scheidsrechter Joeri Van de Velde. "Ik heb me altijd voorgenomen geen kritiek op de scheidsrechter te geven. Dat doe ik vandaag ook niet. Ik was al ziek toen ik hier aankwam, maar ga nog zieker naar. Maar er is geen discussie. Club wint, ze hebben de betere ploeg en meer inhoud." [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties