Jankauskas vindt een nieuwe ploeg

Jankauskas vindt een nieuwe ploeg
Foto: © SC

Edgaras Jankauskas heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige aanvaller gaat aan de slag bij het Cypriotische AEK Larnaca. De Litouwer speelde afgelopen seizoen bij het Schotse Heart of Midlothian, maar was nog eigendom van FBK Kaunas. De voormalige spits van onder meer Club Brugge tekende een contract voor één seizoen en was transfervrij.
 
Jankauskas begon zijn carrière in eigen land bij Zalgiris Vilnius. Via CSKA Moskou en Torpedo Moskou belandde hij in de zomer van 1997 bij Club Brugge. Daar vertrok de spits uiteindelijk in januari 2001 voor 2,3 miljoen euro naar Real Sociedad. Die verhuurde hem een jaar later uit aan Benfica Lissabon om de Litouwse international in de zomer van 2003 voor 2,4 miljoen euro te verkopen aan FC Porto.
 
In 2004 werd hij uitgeroepen tot Litouws speler van het jaar, maar toch verhuurde FC Porto hem in de zomer van 2004 voor 750.000 euro aan OGC Nice. Een jaar later werd hij zelfs transfervrij van de hand gedaan aan FBK Kaunas. Die verhuurde dankzij hun sponsor, die tevens voorzitter is van Heart of Midlothian, Jankauskas ommiddellijk voor twee jaar aan de Schotse club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties