Analyse Bayern heeft maximum, Rostock minimum

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern heeft maximum, Rostock minimum
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn drie speeldagen ver in de Bundesliga en Bayern München staat nu al alleen aan de leiding. Na de derde speeldag zijn ook alle teams van de nul vanaf. Op een team na dan: Hansa Rostock.

Bayern autoritair, concurrentie laat steken vallen
Bayern München staat dus na drie speeldagen dus alweer alleen aan de leiding. Het had weinig moeite met Hannover, maar verloor wel Luca Toni. Nu Podolski en Klose ook niet beschikbaar zijn, geen leuk nieuws voor de titelfavoriet. Bayern staat dus alleen aan de leiding omdat HSV het vrijdag al liet afweten in Bochum. Nog een andere concurrent van Bayern, Schalke 04, liet ook een steek vallen. Op zondag geraakte de vice-kampioen niet voorbij Wolfsburg (1-1). Schalke telt nu vijf punten.

Werder Bremen en Stuttgart wonnen wel, en dat voor het eerst. Werder bedankte invaller Harnik. Hij scoorde het enige doelpunt in Nürnberg. Stuttgart was dan weer gelukkig dat het terug kan beschikken over Gomez. Hij scoorde eveneens het enige doelpunt, maar dan tegen Duisburg.

Verrassingen volgen Bayern
Op een gedeelde tweede plaats vinden we drie ploegen die daar allicht niet heel lang zullen staan. Bielefeld klopte het wisselvallige HBSC en heeft zeven punten. Dat puntenaantal heeft ook Frankfurt inmiddels getotaliseerd en dat na winst tegen Rostock dat met nul punten alleen op de laatste plaats staat. Bochum won zoals eerder gezegd tegen HSV en is ook tweede.

Leverkusen en Dortmund herleven
Twee teams boekten deze week ook nog hun eerste overwinning. Dortmund won in eigen huis verdiend van Cottbus terwijl Leverkusen de vloer aanveegde met Karlsruhe. Het werd daar 3-0, maar 7-0 was geenszins overdreven geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties