Sunderland, Derby en Wigan uitgeschakeld

Kevin Vanbuggenhout

Dinsdagavond werd in Engeland de tweede ronde van de League Cup op gang getrapt. Er vielen toch al enkele verrassingen te noteren. Sunderland ging de boot in bij Luton en Derby bleef achter met een kater door verlies na strafschoppen. Hiermee zijn meteen twee promovendi uitgeschakeld. Wigan, dat met het kleinste verschil verloor van Hull, was de derde eersteklasser die zich liet verrassen.

Luton Town - Sunderland 3-0

Sunderland kreeg een verplaatsing naar derdeklasser Luton voorgeschoteld. Luton kwam op voorsprong na een vrijschopdoelpunt van Bell. Furlong maakte er kort voor de rust met een lob 2-0 van. De rode kaart voor Halford deed de hoop op kwalificatie voor Sunderland ook geen goed. Een kwartier voor tijd legde Furlong de 3-0 eindstand vast. Luton kon vieren, Sunderland keerde met een beschamende nederlaag terug naar huis.

Derby County - Blackpool 2-2 n.v. pen: 6-7

Derby kreeg tweedeklasser Blackpool over de vloer. Het bleef lange tijd 0-0, tot een voorzet-schot van Camara in doel verdween. Derby stevende af op een zuinige overwinning, maar een laat kopbaldoelpunt van Gorkss besliste er anders over. Verlengingen moesten de beslissing brengen. Fagan kopte een voorzet van Teale binnen en bracht Derby 2-1 voor. Het scenario van de eerste negentig minuten herhaalde zich weer. Met een kopbal in de 120ste minuut wist Gorkss Blackpool eens te meer te redden. Wie als winnaar uit de strafschoppenreeks zou komen zou doorstoten naar de volgende ronde. Derby begon erg slecht, want Evans redde de strafschop van Howard. Voor Blackpool trapte Holahan over. Ook Malcolm en Southern kregen de bal niet in doel. Bij een 6-6 stand in de strafschoppenreeks trapte Moore zijn elfmeter naast. Jackson bezorgde Blackpool de stuntzege. Derby County bleef achter met een enorme kater. Derby wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Wigan Athletic - Hull City 0-1

Wigan kreeg het bezoek van tweedeklasser Hull City. Het enige doelpunt uit de wedstrijd werd gescoord in de 31ste minuut. Met een prachtige volley bezorgde Elliott Hull de zege. In de tweede helft kwam Wigan nog fel opzetten, maar de vroegtijdige uitschakeling viel niet te vermijden.