Wie haalt zes op zes?

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Wie haalt zes op zes?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend staat de tweede speeldag in de Primera División op het programma.  Een aantal ploegen hebben al iets recht te zetten na een uitschuiver vorig weekend, anderen willen hun goede start bevestigen. De topper van de speeldag is de confrontatie tussen Villarreal en Real Madrid. Dat duel is meteen het enige tussen twee ploegen die vorig weekend wonnen. Ook Real Mallorca (op bezoek bij Atlético) en nieuwkomers Murcia, Almería en Valladolid hopen het maximum te behouden. 

Morgenavond staan al twee matchen op het programma. Real Zaragoza wil de zwakke start tegen Murcia wegvegen door een goede prestatie. De maños kunnen hiervoor niet rekenen op Matuzalem, die vorige week rood pakte en bovendien licht geblesseerd is.   Tegenstander is Racing Santander, dat vorige week Barcelona in bedwang hield. De Cantabriërs zijn nog op zoek naar versterking en lijken zich vooral zorgen te maken over het aanvallende compartiment. Het is dan ook afwachten wat Racing offensief kan brengen in Zaragoza. Smolarek is er alvast niet bij wegens schorsing.
 
De andere wedstrijd van morgenavond is die tussen Levante en Murcia. De ploeg uit Valencia begon slecht aan de competitie en zal zeker een betere prestatie moeten leveren wil het morgen punten pakken. Aanwinst Rigano debuteert mogelijk al. Tegenstander Real Murcia begon uitstekend aan de competitie en droomt van een zes op zes. 
 
Landskampioen Real Madrid krijgt na de derby tegen Atlético opnieuw een zware tegenstander voor de kiezen. De Koninklijke moet op bezoek bij Villarreal, dat vorige week indruk maakte door met 0-3 te gaan winnen bij Valencia. Hiervoor kan het geen beroep doen op de geblesseerde Pepe. El Submarino Amarillo gelooft in elk geval in zijn kansen en verwacht een vol huis voor de clash tegen Real. 
 
Zondagavond staat ook de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Real Mallorca op het programma. De rojiblancos willen graag hun eerste overwinning van het seizoen pakken, maar Real Mallorca kan wel eens een taaie brok worden. De ploeg uit de Balearen begon, in tegenstelling tot vorige jaren, goed aan de competitie. Voor Ibagaza, vorige week goed voor twee treffers, wordt het een weerzien met zijn oude club. 
Barcelona stelde vorig weekend teleur en moet thuis tegen Athletic Bilbao beter doen. De Catalanen moeten het de komende twee maanden zonder Eto’o doen. Henry, vorige week op de bank gestart, vervangt hem wellicht in de basis. Ook man in vorm Giovani hoopt echter op een basisplaats.  Athletic leverde vorige week een slappe prestatie en moet dan ook een haalbare kaart zijn voor Barça. Intussen werkten de Basken wel aan versterking, met onder meer Del Horno en mogelijk nog Ezquerro (nu bij Barcelona). Athletic kan geen beroep doen op de geschorste Aitor Ocio.   
 
Valencia kende een rampzalige start en staat dan ook onder druk om beter te doen op bezoek bij Almería. Quique Florés kan hiervoor wel geen beroep doen op Villa en Joaquín, die vorige week uitgesloten werden. Ook Vicente en Zigic zijn onbeschikbaar wegens blessures. Almería verraste vorige week met 0-3 winst bij Deportivo en wil voor eigen publiek bevestigen.   
 
Valladolid begon het nieuwe seizoen met winst en wil ook na het bezoek van Deportivo graag het maximum behouden. Iñaki keert terug uit blessure. Tegenstander Deportivo heeft heel wat goed te maken na de afstraffing in eigen huis tegen Almería. Na de collectief zwakke prestatie is het niet ondenkbaar dat coach Lotina een aantal wijzigingen doorvoert in het elftal. 
 
Getafe ging vorig weekend zwaar onderuit tegen Sevilla, maar speelde ook meer dan een helft met negen man. Het spel voor de uitsluitingen was echter veelbelovend en de Madrilenen hopen dan ook de drie punten thuis te kunnen houden tegen Recreativo.   Cortés en Sousa zijn afwezig wegens schorsing. De bezoekers uit Huelva konden vorige week nog niet helemaal overtuigen en haalden deze week dan ook nog wat versterking.  
 
Real Betis ontvangt in zijn eerste thuiswedstrijd Espanyol Barcelona. Beide ploegen zijn op zoek naar hun eerste overwinning. Bij de thuisploeg is Mark Gonzalez nog steeds twijfelachtig. Edu keert mogelijk al terug in de selectie. Tegenstander Espanyol is net als Betis nog op zoek naar offensieve versterking en is bovendien nog steeds gehandicapt door blessures. De la Peña, Rufete en Tamudo zijn er niet bij.  
 
Zoals bekend is de wedstrijd van Sevilla op het veld van Osasuna uitgesteld wegens het overlijden van Sevilla-speler Puerta. De Andalusische ploeg speelt maandag immers de terugwedstrijd van de voorronde van de Champions League tegen AEK Athene. 

Blijf op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.  Voetbalkrant.com stuurt jou het laatste nieuws door.  Voor meer info klik hier
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties