Grootste titelkandidaat op bezoek bij Dessel

Grootste titelkandidaat op bezoek bij Dessel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend gaat in Derde Klasse B het nieuwe seizoen van start. Er staan onmiddellijk een paar heel interessante wedstrijden op het programma. Zo gaat de grootste titelkandidaat Visé op bezoek bij Dessel, een van de degradanten uit tweede. Ook de Limburgse derby tussen Veldwezelt en Tongeren HM is veelbelovend.

Op de eerste speeldag zijn er natuurlijk nog heel wat vraagtekens. Toch is zo goed als iedereen het er unaniem over eens dat Visé de grootste titelkandidaat is. De luikse ploeg versterkte zich fors in het tussenseizoen met bekende namen als Brncic (ex Milan, Standard en MVV), Vandenbroeck (ex-Roda en Lierse), Verjans (ex-Club Brugge en Antwerp) en Barrato (ex-STVV en Antwerp). Namen maken echter nog geen ploeg en het wordt afwachten hoe trainer Marc Wuyts alle kopjes in één richting krijgt. De eerste speeldag kondigt zich als moeilijk aan. Visé gaat op bezoek bij degradant Dessel. Het wordt afwachten hoe de kempense ploeg de degradatie naar derde verteert. 

Een andere interessante wedstrijd is de Limburgse derby tussen Excelsior Veldwezelt en KSK Tongeren HM. Veldwezelt promoveerde vorig seizoen via de eindronde. De Limburgers kozen ervoor om die ploeg ook in derde vertrouwen te geven. Er werd amper iets gewijzigd aan de ploeg. Wellicht wacht Veldwezelt een lang seizoen waarin er tot de laatste speeldagen tegen degradatie gevochten moet worden. Tongeren hoopt niet in deze zorgen terecht te komen, wat in principe ook niet zou mogen met de aanwezige kwaliteit. In het tussenseizoen kwamen er met Dassen (Fortuna), Jongen (Go Ahead), Geraerts (Eupen) en Tibari (Dessel) vier spelers uit de hogere reeksen bij. Een plaats in het linkerrijtje moet er zeker inzitten voor Tongeren. Het wordt wel afwachten met welke ploeg de Eburonen vanavond aan de aftrap verschijnen. De ploeg kampt met een grote blessurelast, vorige week moest Tongeren tegen KVSK zelfs zeven basisspelers missen. 

Cappellen neemt het op de eerste speeldag op tegen Seraing. De Antwerpenaren worden door de meeste kenners naar voren geschoven als één van de grootste uitdagers van Visé. In het tussenseizoen was er heel wat transferactiviteit en de ploeg gaat voluit voor minimum een eindrondeplaats. Ook Seraing hoopt stiekem op een eindrondeplaats. De Luikenaars wonnen vorig seizoen de derde periode en zal ongetwijfeld deze reeks in het nieuwe seizoen proberen verder te zetten.

Promovendus Mol-Wezel gaat op bezoek bij Kelmis. Onmiddellijk een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Mol-Wezel werd vorig jaar kampioen in vierde en hoopt op een rustig seizoen in derde. Kelmis redde zich vorig seizoen in extremis en was in het tussenseizoen heel actief op de transfermarkt. Of deze transfers de ploeg ook echt sterker hebben gemaakt is een vraagteken. Kelmis is alleszins één van de grootste degradatiekandidaten.

Een andere interessante wedstrijd is KV Turnhout - FC Luik. De Luikenaars waren actief op de transfermarkt en speelden maar liefst twintig oefenwedstrijden. De ploeg gaat dit seizoen voluit voor de eindronde. Turnhout is een groot vraagteken. De Kempenaren verliezen met Bruno Versavel hun boegbeeld en het wordt afwachten of de ploeg dit verlies kan opvangen. 

De andere wedstrijden zijn:

Bocholt VV - Hamoir

Sprimont CS - Verviers



Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties