Brann boekt zuinige zege

viki meeuwis
| 0 reacties
Brann boekt zuinige zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag speelde Brann thuis in het Brann stadion tegen Sandefjord. Op papier had dit een makkelijke klus moeten zijn Brann. De club uit Bergen voert immers het klassement aan, terwijl Sandefjord nog altijd de rode lantaarn is. Brann won zuinig met 1-0 maar is nog altijd ongeslagen in thuiswedstrijden dit seizoen. Martin Andresen was geschorst en zo moest Brann aan de bak zonder hun aanvoerder. Zowel Robbie Winters als Thorstein Helstad wisten een paar goede kansen af te dwingen. Op het half uur kon Kristjan Ørn Sigurdsson een pass van Winters in doel koppen. Brann bleef druk zetten. Het was enkel Toni Nhleko, voormalig speler van Brann, die erin slaagde om een paar keer voor gevaar te zorgen voor Sandefjord.
 
Sandefjord speelde na de rust beter dan in de eerste helft maar het was wederom Brann dat de beste kansen wist te versieren. Na de rust kreeg Nhleko meteen een goede kans maar de bal kwam op de dwarslat terecht. Brann ging voor de counter. 
Helstad kreeg de bal te pakken en kon die naar Solli passen. Diens schot op doel ging net naast. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Karadas een doelkans maar zijn kopbal kwam recht in de armen van keeper Skov-Jensen terecht. Brann won weliswaar maar speelde niet echt een van hun betere wedstrijden. Vorig jaar rond deze tijd stond Brann ook aan de leiding met een punt meer dan Lillestrøm. Ook toen waren ze titelkandidaat maar toen ging Rosenborg met het goud lopen.
 
Brann: Opdal - Guntveit, Sigurdsson, Bjarnason, Hanstveit - Solli, Bakke, Jaiteh (’68 El Fakiri), Vaagan Moen (’76 Huseklepp) - Helstad, Winters (’82 Karadas)
 
Sandefjord: Skov-Jensen - Zanetti, Kjølner, Madsen, Jensen - Isaksen, Knarvik (’89 Mjelde), Sohna, Arkivuo - Nhleko, Munoz
 
Doelpunten: 1-0 Sigurdsson (’30)
 
Gele kaarten: Sandefjord: Knarvik, Nhleko, Madsen, Munoz, Mjelde
 
Scheidsrechter: Edvartsen
 
Toeschouwers: 17 250


Foto: Håkon Opdal feliciteert Sigurdsson (Scanpix)


Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties