Geschiedenis van Berchem Sport te boek

Steven Bologne
| 0 reacties
Geschiedenis van Berchem Sport te boek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vierdeklasser Berchem Sport vierde in 2006 zijn 100-jarig bestaan, de club sloot zich pas twee jaar later in 1908 aan bij de voetbalbond als voetbalclub. De Antwerpse club viert dus twee keer feest en naar aanleiding van die festiviteiten besloot een medewerker van de club een boek op de markt te brengen. Karl Bohrer, die zijn tweedelig naslagwerk in eigen beheer uitgeeft, is in het bezit van heel wat archiefmateriaal van de club.
 
“Deel 1 behandelt de eerste 50 jaar van de club, van het ontstaan in 1906 tot en met de jubileumviering in augustus 1956. Tegen de achtergrond van de Belgische voetbalgeschiedenis schetst het boek op een vlotte manier het relaas van de pioniersjaren, de eerste wedstrijd in de hoogste afdeling, de eerste Berchemse internationals in de jaren ’20, de bouw van het stadion, de moeilijke jaren tijdens W.O.II en de grootse successen van kort na de bevrijding”, legt de schrijver van het boek uit.
 
“Wie vóór 20 september 2007 het boek bestelt, krijgt het aan de voorintekenprijs van 30 €. Daarna zal de prijs 35 € bedragen. Voor die prijs krijgen de kopers een mooi uitgegeven hardcover van bijna 200 bladzijden met meer dan 100 illustraties, waarvan vele in kleur. Er wordt ook een gelimiteerde luxe-editie uitgegeven van 100 genummerde en gepersonaliseerde exemplaren in linnen band met stofwikkel tegen de prijs van 100 €”, aldus Bohrer.
 
Intekenen kan door storting van 30 of 100 € op rekening 833-5604877-87 met als mededeling “100 jaar Berchem Sport”. Voor meer informatie kan u mailen via boek@berchem-sport.com of surfen naar de officiële website van de club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties