Daerden: 'Voelde me nutteloos en machteloos'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Daerden: 'Voelde me nutteloos en machteloos'
Foto: © SC

Hoe zou het ondertussen met Koen Daerden zijn. De flankspeler blesseerde zich in de Supercup tegen landskampioen Anderlecht aan de knie en wacht weer een lange revalidatie. Ondertussen miste Club Brugge zijn competitiestart niet met een tien op vijftien na onder meer drie lastige uitwedstrijden.

"Die blessure was weer een uppercut. Ik wilde iets rechtzetten bij Club Brugge. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep alles uitstekend tot die wedstrijd. Na de operatie lag ik vier weken in de zetel. Ik voelde me machteloos en nutteloos", aldus Daerden in de kranten.

"Ik was afhankelijk van iedereen, zelfs om eten of te drinken te halen. Ik houd daar niet van. Ik reageerde me toen af op mensen die het niet verdienden. Ondertussen gaat het al wat beter nu ik weer kan fietsen en aquajoggen", gaat de international verder.

Volgende week begint Daerden pas echt te revalideren bij kinesist Lieven Maesschalck in Antwerpen. Het doel is voor Daerden dan ook dat hij straks in de winterstop de stage kan meemaken en er terug kan staan in de terugronde. "Ik zal wel nooit meer dezelfde Koen Daerden zijn. Wel in een wedstrijd, maar niet meer qua trainingen. Twee keer per dag zwaar trainen, zal niet meer lukken", aldus een realistische Daerden die van de chirurg te horen kreeg dat hij gerust nog zal kunnen voetballen tot zijn 35e ondanks alle fysieke leed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties