'Dit mag nooit meer gebeuren'

Steven Bologne
| 0 reacties
'Dit mag nooit meer gebeuren'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorzitter François De Keersmaecker van de Belgische Voetbalbond heeft gisteren een doorbraak geforceerd in de zaak rond Namen-Geel. Hij legde de twee Liga’s een voorstel op tafel dat ze uiteindelijk massaal hebben goedgekeurd.
 
“Ik hield bij het opmaken van mijn voorstel eigenlijk rekening met twee serieuze punten. Ten eerste moesten de competities zo snel mogelijk opnieuw hervat worden, en ten tweede moesten we ontsnappen aan de dwangsommen die ons boven het hoofd hingen. Een rechter in Namen had in kortgeding op 13 juli beslist dat de licentie van Geel moest worden opgeschort, zoniet er een dwangsom van 10.000 euro per dag vertraging moest worden betaald. Daarom heb ik in mijn voorstel Geel in derde klasse gestoken."

”Op 7 september had opnieuw een rechter in Namen ons opgelegd om de competitie in tweede en derde klasse stop te zetten op straffe van dwangsommen van ruim 75.000 euro. Om die reden zag ik mij verplicht om toe te geven aan de eis die Namen in kortgeding had geëist om in tweede uit te komen met een verlenging van de transferperiode voor zes weken. Mijn voorstellen heb ik voorgelegd aan de clubs uit de betrokken reeksen en die reageerden zeer positief. In tweede klasse steunde men unaniem het voorstel, in derde waren er van de 32 clubs slechts drie tegen het voorstel gekant.”
 
“Wat er nu allemaal voorgevallen is mag nooit meer gebeuren”, legt de bondsvoorzitter zelfverzekerd uit. “Daarom zullen we met de Profliga en Liga’s van tweede en derde klasse de reglementeringen van de licenties herbekijken en strikter maken. Er mogen vanaf nu geen ontsnappingsroutes meer zijn zodat de opgestelde regels moeten worden nageleefd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties