Gemeente wil snel beslissing over stadion Anderlecht

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gemeente wil snel beslissing over stadion Anderlecht
Foto: © SC

De gemeente Anderlecht wil nog voor het einde van dit jaar een beslissing nemen over de toekomst van het Anderlecht-stadion. Een referendum wordt wel uitgesloten.

Zoals geweten is Anderlecht al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie voor de bouw van een nieuw stadion. De club wil graag in Anderlecht zelf blijven als het kan, maar overweegt een verhuis naar een andere gemeente als het moet. De gemeente Anderlecht wil de club echter graag houden. Daarom werd op de gemeenteraad eerder deze week de kwestie besproken.

Onder de vorige burgemeester was de uitbreiding van het huidige Constant Vanden Stock Stadion absoluut uitgesloten, maar de nieuwe burgervader Gaëtan Van Goidsenhoven wil daar eventueel wel over praten. De uitbreiding mag echter niet ten koste gaan van de levenskwaliteit en de veiligheid van de buurtbewoners.

Nog deze maand zal Van Goidsenhoven aan tafel schuiven met het bestuur van Anderlecht. De burgemeester hoopt op een beslissing voor het einde van het jaar. In ieder geval is een volksreferendum, zoals een aantal lokale politici voorstelden, uitgesloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties