Leekens en Mathijssen tevreden

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Leekens en Mathijssen tevreden
Foto: © SC

Het was een glunderende Georges Leekens die na het gelijkspel tegen Club Brugge de pers toesprak. Collega Jacky Mathijssen baalde echter als een stekker. “Het geeft een prettig gevoel”, opende Leekens. Vooral de manier waarop stemt mij tevreden. Ik zag een goed georganiseerd, fris en vrolijk voetballend Lokeren. Het is een verdiende puntendeling.” Met de 11 op 18 van zijn club is hij uiteraard ook zeer opgetogen, maar ook de progressie die zijn club maakt doet hem deugd. “We speelden al veel beter dan op Anderlecht.”
 
Ook Mathijssen vond dat zijn club het er goed vanaf had gebracht. “Die late goal geeft alleen een andere perceptie”, verklaart hij. “We liggen achter op het schema dat ik in gedachten had, maar we mogen de bekende obstakels niet uit het oog verliezen”, verwees hij naar de verschillende blessures en schorsingen waar Club mee te kampen heeft waardoor hij moest aantreden met drie debutanten. “In de gegeven omstandigheden hebben ze het er allemaal goed vanaf gebracht. Van een spits verwacht je soms meer”, blikt hij terug op de prestatie van Wesley Sonck. “Maar we mogen tevreden zijn over zijn prestatie.”
 
Na de goede start haalt Club Brugge slechts 2 op 9. “Dat is niet logisch voor een ploeg als Club Brugge, maar wel gezien de omstandigeden. We moeten het nu accepteren, terugvechten en beter worden.” Wat is beter worden? “Dat wordt intern besproken”, reageerde Mathijssen gepiqueerd. “Ik hou me nu bezig met de wedstrijd van donderdag. We zullen de Europese eer van Club goed verdedigen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties