Analyse Dortmund deed de zaak van de week

Philippe Crols
| 0 reacties
Dortmund deed de zaak van de week
Foto: © SC

Na twee nederlagen in het begin van de competitie zag het er niet goed uit voor Dortmund, maar kijk, na vijf speeldagen staat Borussia plots op twee punten van het ongenaakbaar geachte Bayern. Dat Bayern kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Schalke en speelde zo voor de tweede maal op rij gelijk.

Dortmund profiteert van uitschuivers
Borussia Dortmund zette vrijdag al een forse stap voorwaarts. Het klopte in eigen huis Werder Bremen. Dat Bremen stond na drie kwartier al 3-0 in het krijt en staat nu pas dertiende met zeven punten. Start gemist heet dat dan. Dat valt dan ook weer te relativeren, want Dortmund is met twee punten meer wel vierde. Bayern blijft nog altijd wel leider, maar moest voor de tweede keer op rij puntenverlies toestaan. Deze keer pakte Schalke een puntje. Schalke verloor tot dusver nog niet, maar kan met zeven punten niet echt tevreden zijn.

Frankfurt en Bielefeld blijven goed meedoen
Frankfurt en Bielefeld staan verrassend op een gedeelde tweede plaats. Bielefeld won met 4-2 van rode lantaarn Rostock. Het heeft nu tien punten terwijl Rostock nog altijd geen enkel puntje heeft weten te verzamelen. Frankfurt boekte een knappe overwinning in eigen huis tegen Hamburger SV. HSV is na een goede competitiestart teruggezakt naar de tiende plaats met zeven punten.

Leverkusen, Stuttgart en HBSC deden goede zaak
Landskampioen Stuttgart speelde in eigen huis tegen Cottbus al min of meer met het mes op de keel. Winnen deed de thuisploeg wel met 3-0, maar het swingend voetbal van vorig seizoen zagen we tot dusver nog niet. Ook Leverkusen is aan zijn weg naar boven bezig. Het won van Bochum en staat met acht punten op de zevende plaats. Het telt een punt meer dan Stuttgart en Schalke. HBSC won op het veld van Duisburg en dat mag toch wel verrassend worden genoemd. Hoe dan ook deden de hoofdstedelingen een uitstekende zaak, want ze hebben nu slechts twee punten minder dan Bayern.

Karlsruhe verrast, Wolfsburg en Nürnberg modderen aan
Nieuwkomer Karlsruhe heeft het tot dusver goed gedaan. Het won op zondag op bezoek bij Wolfsburg en telt na vijf speeldagen negen punten. Goed voor een gedeelde vierde plaats. Wolfsburg heeft slechts vier punten en staat op een degradatieplaats. Nürnberg doet het met vijf punten al niet veel beter, al werd het punt tegen Hannover wel als een zege gevierd. De bekerwinnaar maakte een 0-2-achterstand ongedaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties