Interview 'Antwerp heeft de beste fans van België'

Steven Bologne
| 0 reacties
'Antwerp heeft de beste fans van België'
Foto: © SC

De grote verrassing in de opstelling van Berchem zondagmiddag tegen Tubantia was het debuut van Sam Lavan. De ex-Antwerpspeler werd in de basis gedropt, de Israëliër speelde zich meteen in de kijker met een foutloze partij. Berchem heeft met de verdediger duidelijk een aanwinst in huis gehaald. 

“De trainer vroeg me deze week of ik er klaar voor was”, opende Sam Lavan. “Ik voel me goed in mijn vel en op training gaat het alsmaar beter. Ik speelde al twee keer met de reserven om matchritme op te doen, maar die doe je eigenlijk het beste op door wedstrijden te spelen met de eerste ploeg. Na de vele blessures was het vandaag mijn moment om te debuteren. Of ik tevreden ben over mijn prestatie? Het kan altijd beter. Er heerst geen overdreven euforie in ons kamp, vooral niet omdat we gewonnen hebben van een tegenstrever die tot de zwakkere ploegen behoren van de reeks.”
 
“Erg grote verschillen zie ik tussen Antwerp en Berchem niet. Antwerp heeft dan wel de beste fans van België, het fanatisme is hier even groot alleen is het in aantal iets minder. Dit Berchem heeft met de accommodatie die ze heeft potentieel om op termijn een club in tweede klasse te worden. Als het bestuur op termijn zo’n budget kan bijeenkrijgen is dat zeker haalbaar. Spijtig dat ik een club als Antwerp heb moeten verlaten. Anderzijds als je dagelijks tegen je zin gaat trainen dan is dat niet gezond, vooral met de Engelse trainersstaf boterde het niet echt.”
 
“Ik had een aantal aanbiedingen van andere clubs maar Berchem sprak me meteen aan. Hoewel het even duurde voor ik daadwerkelijk tekende, was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik wou dicht bij huis voetballen en het onderhoud met trainer Ives Serneels had me meteen overtuigd. Ik tekende slechts voor vier maanden inderdaad maar dat had ik ook gevraagd. Antwerp had me al mijn goesting in het voetbal ontnomen, ik wil deze club, de voorzitter en iedereen eerst van mijn kunnen overtuigen. Als alles tegen de jaarwisseling nog koek en ei is dan gaan we gewoon door. Deze club wil naar derde klasse en daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen, is dat niet via de eerste plaats dan maar via de eindronde.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties