Interview Brijs: 'Ze scoren in de 94ste minuut'

Bart Hermans
| 0 reacties
Brijs: 'Ze scoren in de 94ste minuut'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd KV Mechelen – Moeskroen hadden we een interview met Marc Brys, trainer van Moeskroen:
 
Marc, wat een wedstrijd?
 
"Wat kan ik daar aan toevoegen? Ik denk dat de uitslag volledig terecht is, dit Mechelen verdient zeker een punt. Toch als je het scenario ziet is het voor ons zuur om te verwerken. Zoals u zelf al opmerkte, werd er in de 94e minuut gescoord, normaal waren er maar drie minuten extra time. Een minuut nadien wordt die penalty gefloten. Er waren verschillende fases vertelde mijn collega, ik denk dit vooral de provocatie is van die aanvallers. De scheidsrechter bezweek onder de druk van het thuispubliek, dat is jammer want in de 94e minuut mag die fase niet meer voorkomen. Die penalty zal nooit op verplaatsing vallen voor KV Mechelen en ik denk dat mijn collega daar zeer van bewust is en dat maakt voor ons het verlies van die twee extra punten vooral zuur. Ik herinner u graag aan de wedstrijd tegen Anderlecht. Anderlecht ging toen onverdiend met de drie punten lopen maar die staan bovenaan. Wij moeten nu terug met één punt. Maar nogmaals Mechelen heeft dit punt zeker verdiend. Proficiat, het is een geweldig elftal maar wij moeten normaal met de drie punten naar huis."
 
Jullie spelen vanuit een goede organisatie met relatief weinig kansen. Daar puren jullie twee doelpunten uit. Jullie zijn wel erg efficiënt?
 
"Je zoekt naar een mogelijkheid om die wedstrijd winnend af te sluiten. Het grote verschil tussen het Moeskroen van dit jaar en vorig jaar is dat ze op resultaat kunnen spelen. Ze weten dat ze goed genoeg zijn om zich zelfs op verplaatsing staande te houden. De rijpheid in beide ploegen kwam vooral aan het licht op het einde. Het is jammer dat ons mature spel op het einde nog verloren gaat door die strafschop."
 
Dit spel levert jullie wel veel fouten op. Een dertigtal fouten en zeven gele kaarten, jullie gaan met een zware tol terug naar huis?
 
"Ik ga nu niet een analyse maken van de scheidrechter. We zullen de fouten, als het er dertig zijn, morgen eens bekijken.  Hoeveel er terecht en onterecht waren. Ik denk dat dit een beetje muggenzifterij is. De wedstrijd is gespeeld en Mechelen heeft dit verdiend. Het is spijtig dat we twee punten moeten afgeven na de gespeelde tijd en volgende week zitten we met schorsingen van Volders en Grondin. Dat zal naar volgende week toe toch wat oplapwerk vragen om mentaal fris te kunnen beginnen tegen Lokeren."
 
Veel succes! [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties