Francky Vercauteren en zijn acht geboden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Francky Vercauteren en zijn acht geboden
Foto: © SC

Na veel gepraat zaterdag en zondag tussen trainer, bestuur en spelers in het Constant Vanden Stockstadion is besloten om de coach Francky Vercauteren te behouden. Wel werd hem gevraagd dat hij zich minder had zou opstellen. Daarmee worden eerdere analyses als zouden de spelers niet klaar zijn voor een veeleisende coach als Vercauteren alleen maar bevestigd. Hieronder leest u de acht verzuchtingen van de spelersgroep die de krant Het Nieuwsblad opsomde.

1. Minder lange theorie voor de wedstrijden: de bespreking voor de wedstrijd tegen Genk was een stuk korter dan gewoonlijk. Spelers kunnen zo de concentratie vasthouden en zo is de coach ook concreter.

2. Minder videoanalyse: Vercauteren gebruikte vaak de videoanalyse om de spelers op hun tekortkomingen te wijzen. Dat zal in de toekomst minder gebeuren.

3. Ontspannen trainen: Vercauteren eist ook 'beschikbaarheid' van zijn spelers op het trainingsveld. De spelers zijn van mening dat er soms ook eens gelachen en gedold mag worden.

4. Minder roepen tijdens de match: Tegen Genk was Vercauteren al minder bezig dan tijdens andere wedstrijden. Zo legt hij de spelers minder druk op.

5. Negatieve minder benadrukken: Vercauteren ziet de zaken meer negatief dan positief. Ook dat zou tijdens de rust in Genk verbeterd zijn.

6. Tegenstander minder ophemelen: Vercauteren benadrukt graag de kwaliteiten van de tegenstand. Zelfs Sint-Truiden wordt tot op het bot geanalyseerd. De spelers vertrekken liever vanuit hun eigen kwaliteiten.

7. Minder afzonderingen: Vercauteren heeft de afzondering voor de wedstrijd tegen Charleroi alvast geschrapt.

8. Keuze dag na de wedstrijd: De spelers willen kiezen tussen verzorging of een lichte training. Dat was vrijdag na het debacle tegen Rapid Wien al het geval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties