Leverkusen ontvangt Bayern

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen ontvangt Bayern
Foto: © SC

Na de midweekwedstrijden van dinsdag en woensdag moeten de Duitse teams opnieuw present tekenen komend weekend. Speeldag acht staat namelijk op het menu. Bayer Leverkusen – Bayern München is de blikvanger van het weekend.

Kan Bayer Bayern stoppen ?

Bayern München heeft nog niet verloren dit seizoen en staat drie punten voor op de nummer twee. Deze week gaat Bayern op bezoek bij die nummer twee, Leverkusen. Dat team deed de afgelopen weken veel vertrouwen op en is de ploeg in vorm op dit moment in Duitsland. Het nummer drie, Schalke 04, opent vrijdagavond in eigen huis de speeldag tegen HBSC. Schalke gaat op zoek naar een negen op negen terwijl HBSC eerherstel wil na de nederlaag tegen Hansa Rostock.

Rostock gaat voor negen op negen

Een week geleden leek Hansa Rostock al zo goed als dood en begraven, maar twee wedstrijden later ziet de wereld er plots helemaal anders uit. Hansa boekte namelijk twee overwinningen op rij en tankte weer vertrouwen. Deze week krijgt Rostock landskampioen Stuttgart op bezoek. De motor van de kampioen sputtert al sinds de start van het seizoen en het is dus het uitgelezen moment voor Rostock om een negen op negen te pakken. De rode lantaarn, Cottbus, probeert in eigen huis zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Het krijgt Frankfurt over de vloer. Die ploeg moest afgelopen week de rol lossen bovenaan.

Dat deed trouwens ook Bielefeld. Herpakken zal niet makkelijk zijn, want voor Arminia staat er deze week een verplaatsing richting Bremen op het programma. Zo’n verplaatsing is trouwens ooit al wel moeilijker geweest, want net als in Stuttgart, slaat de motor ook in Bremen nog niet echt aan.

Scoort Ishiaku nog eens ?

Manasseh Ishiaku heeft tot dusver vier keer gescoord verspreid over twee matchen. Telkens de Belgische Nigeriaan scoorde, won Duisburg. Het is voor de neo-eersteklasser dan ook te hopen dat de spits opnieuw scoort, want een overwinning begint zo stilaan nodig te worden. Duisburg brengt deze week een bezoek aan Hannover. Nog een ploeg die in nood verkeert is bekerwinnaar Nürnberg. Dat is afgezakt naar de voorlaatste plaats en trekt dit weekend naar Bochum.

Problemen hebben ze helemaal niet in Karlsruhe. De nieuwkomer heeft zich inmiddels in de subtop genesteld en krijgt Borussia Dortmund op bezoek. Ten slotte probeert HSV zich te handhaven bovenin. Dan moet er gewonnen worden van Wolfsburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties