Analyse Sevilla grote verliezer

Tonnelier Caroline
Sevilla grote verliezer

De zesde speeldag in de Primera División heeft weinig verrassingen opgeleverd. De enige ploeg uit de top-vijf die een steek liet vallen is Sevilla. De Andalusiërs doen na verlies tegen Espanyol dan ook een slechte zaak. Opvallend was vooral de prestatie van Barcelona, dat Real Zaragoza met 4-1 cijfers inblikte. Verder wonnen ook Real, Valencia, Villarreal en Atlético hun partij.

Leider Real Madrid sloot gisterenavond voor eigen publiek de speeldag af tegen Real Betis. Hoewel de klassering anders zou laten vermoeden, werd het geen makkelijke avond voor de Koninklijke. De bezoekers zagen maar liefst drie pogingen op het doelkader stranden en hadden met wat meer geluk Real minstens twee punten kunnen afsnoepen. In de slotfase toonden een bedrijvige Raul, met een penaltydoelpunt, en Baptista, met een omhaal, zich wel trefzeker en bezorgden de thuisploeg toch de drie punten. Real blijft leider, Betis komt niet weg van de onderste plaatsen.

Villarreal volgt nog steeds in het spoor van Real Madrid. Op het veld van Racing Santander, waar Tchité twintig minuten voor het einde inviel, toonde het team van Pellegrini zich vooral de meest efficiënte ploeg. De Cantabriërs slaagden er niet in een van hun vele doelkansen af te werken en Villarreal werkte zijn weinige kansen wel af. Nihat in de eerste en Rossi in de tweede helft zorgden voor de 0-2 overwinning. Bij de thuisploeg werd Duscher nog met rood van het veld gestuurd.

Valencia blijft ook zijn wedstrijden winnen. Net als de vorige drie tegenstanders ging Getafe met 2-1 de boot in. Valencia, met alweer een aantal nieuwe gezichten in de basiself, maakte het verschil in de eerste helft. Internationals Silva en Villa waren de doelpuntenmakers. Ondanks een goede prestatie kwam Getafe niet verder dan een tegendoelpunt van Braulio. De ploeg van Laudrup blijft dus wachten op zijn eerste overwinning en met een thuiswedstrijd tegen Real Madrid voor de boeg, ziet het er niet meteen rooskleurig uit. Valencia blijft met 12 op 15 derde.

Barcelona voetbalde tegen Real Zaragoza de twijfels van de voorbije weken van zich af. Een alweer magistrale Messi maakte eens te meer het verschil. In een wervelend openingskwartier scoorde de kleine Argentijn twee keer. Aan de overkant liet Zapater met een knap schot de netten trillen. Barça scoorde via Iniesta en Marquez nóg twee keer in de eerste periode en mocht met 4-1 gaan rusten. Ondanks nog wat kansen aan beide kanten na de pauze veranderde er niets meer aan die stand. Barcelona blijft na deze overwinning vierde.

Met Sevilla gaat het de laatste wedstrijden minder goed. Vooral het defensieve compartiment laat het afweten en dat bleek ook tegen een trefzeker Espanyol Barcelona. De Catalanen scoorden via Angel, Luis Garçia en Tamudo drie keer. Ondanks een schitterend halfuur in de tweede helft slaagde Sevilla er niet in beter te doen. De thuisploeg verkwanselde meer dan één kans en kwam niet verder dan een own goal van Jarque en een doelpunt van Koné. Sevilla verliest zo terrein, maar heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegen Osasuna tegoed.  Espanyol springt over de Andalusiërs naar een gedeelde achtste plek.

Real Mallorca zorgde in eigen huis voor een opmerkelijke prestatie. Tegen Valladolid keek het team van Manzano na doelpunten van Ogbeche en Victor tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft lieten de bezoekers hun uitstekende organisatie van de voorbije weken varen en Mallorca profiteerde gretig. De thuisploeg scoorde maar liefst vier keer. Nunes en Arango troffen vlak na de pauze raak en Victor en opnieuw Arango bezorgden de ploeg uit de Balearen in de slotfase nog de zege. Mallorca doet zo een goede zaak in het klassement, Valladolid zakt wat weg.

Atlético Madrid pakte zijn tweede opeenvolgende overwinning, maar dat ging niet zonder moeite. Een moedig Athletic maakte het de hoofdstedelingen bijzonder moeilijk en zag twee doelpunten afgekeurd worden en daarnaast nog twee ballen op de paal stranden. Atlético scoorde via Aguëro en Forlan wel twee knappe en geldige doelpunten en pakte zo met een 0-2 zege de drie punten de volle buit. Atlético komt zo de top-vijf binnen.

Het vormpeil van Recreativo Huelva gaat verder in stijgende lijn. Na een eerste thuisoverwinning vorig weekend hebben de Andalusiërs ook hun eerste uitzege te pakken. Martins en man in vorm Javi Guerrero zorgden tegen Deportivo voor een 0-2 overwinning. De Galiciërs blijven dus op de sukkel. Recreativo is na twee opeenvolgende zeges zevende.

Almería is er na enkele goede prestaties zonder winst eindelijk nog eens in geslaagd de drie punten te pakken. Thuisploeg Murcia kreeg nochtans verschillende uitstekende kansen, maar slaagde er niet in de weg naar de netten te vinden. Het was echter niet de avond van de ploeg van Alcaraz, want naast de tegentreffer van Felipe Melo werden Gallardo en Regueiro ook nog uitgesloten. Een efficiënt Almería doet zo een goede zaak in het klassement, Murcia blijft steken op vijf punten en deelt de elfde plek met zes andere ploegen.
Met Osasuna en Levante stonden twee ploegen tegenover elkaar die tot voor de vijfde speeldag nog geen overwinning op zak hadden. Tot de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Pandiani en Ettien zorgden voor de 1-1 ruststand. Dankzij een uitstekende tweede helft trok Osasuna de verdiende zege naar zich toe. Nogmaals Pandiani, Juanfran en Javi Garcia zorgden voor de zware 4-1 cijfers. Osasuna gunt zichzelf zo wat ademruimte en heeft nog een thuiswedstrijd tegen Sevilla tegoed. Voor hekkensluiter Levante ziet het er voorlopig somber uit.