De dag van de revanche en de bevestiging

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De dag van de revanche en de bevestiging
Foto: © SC

Zondag moet de dag van de revanche en de bevestiging worden. Club Brugge probeert in Brussels de crisis te bezweren na de Europese uitschakeling tegen Brann Bergen. Anderlecht wil in Roeselare de goede lijn uit Europa doortrekken in de vaderlandse competitie. Standard kan tegen Germinal Beerschot haar leidersplaats consolideren.
 
18u: Standard – Germinal Beerschot
 
De Rouches leken donderdag tegen Zenith Sint-Petersburg even op weg naar een mirakel, maar Standard werd een halt toegeroepen door scheidsrechter Craig Thomson en doelpuntenmaker Pavel Pogebrnyak. Tegen Germinal Beerschot wil Standard haar leidersplaats in de competitie consolideren of verstevigen. Daarvoor hoopt het om Milan Jovanovic te recupereren, maar de Serviër is licht onzeker. Michel Preuhd'homme kan wel rekenen op Steven Defour, die terugkomt uit schorsing.
 
Harm Van Veldhoven moet met Germinal Beerschot dringend op zoek naar puntenwinst. De Antwerpenaren staan pas twaalfde met een schamele 9 op 24. En dat is niet naar de zin van de kritische supporters op Het Kiel. Van Veldhoven kan dus best maar snel punten pakken. Makkelijk zal dat niet worden. Germinal Beerschot scoort niet makkelijk en verloor de laatste vijf jaar vier keer op Sclessin. Vorig jaar namen De Ratten wel een puntje mee naar huis na een 2-2 gelijkspel.
 
20u30 uur: Roeselare – Anderlecht
 
De kwalificatie voor de poules in de UEFA-beker bracht wat meer rust in het Constant Van den Stockstadion. De voorzitter haalde zelfs de champagneflessen al boven. Maar volgens Frank Vercauteren is het crisisspook in Anderlecht nooit ver weg. Hij wil nog niet te snel hoera roepen en bevestiging zien op Schiervelde. Puntenverlies tegen Roeselare is dus uit den boze. Vercauteren start zo goed als zeker met dezelfde elf die in Wenen aan de aftrap kwamen. Serhat Akin is nog wel onzeker na een trap op de enkel. Nicolas Frutos komt nog niet aan de aftrap.
 
Roeselare pakte vorige week tegen Zulte Waregem een broodnodige tweede overwinning van het seizoen, maar in de Rodenbach-stad hopen ze hun thuisreputatie die ze de vorige seizoenen opbouwden weer alle eer aan doen. Anderlecht verloor echter nog nooit op Schiervelde. Vorig jaar werd het zelfs 0-5 voor paars-wit.
 
20u: FC Brussels – Club Brugge
 
"We moeten de knop omdraaien. De competitie wordt nu nog belangrijker", liet Philippe Clement donderdag optekenen na de smadelijke uitschakeling uit de UEFA-beker door het Noorse Brann Bergen. Niets minder dan een overwinning volstaat vanavond dus om de rust bij blauw-zwart enigzins terug te brengen. Sportief directeur Luc Devroe liet alvast weten dat hij op een klinkende revanche rekent. Als dat niet lukt, lijkt Club ook in de competitie af te stevenen op een dramatisch voetbaljaar. François Sterchele en Ivan Leko maken waarschijnlijk weer hun opwachting, Stepan Kucera en Ibrahim Salou maken dan terug kennis met de bank.
 
Maar ook FC Brussels heeft de punten broodnodig. De hoofdstedelingen tellen nog maar zeven punten en bengelen net boven de degradatieplaatsen. Een plaats waar voorzitter Johan Vermeersch zijn club liever niet ziet. De statistieken spreken alvast in zijn voordeel. De voorbije drie jaar pakte Brussels tweemaal een punt tegen blauw-zwart. Drie jaar geleden zorgden Brugge en Bosko Balaban wel voor een Brusselse blamage. Het werd toen 1-6. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties