Analyse Real en Barça doen goede zaak

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real en Barça doen goede zaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dankzij puntenverlies van Villarreal en Valencia zijn FC Barcelona en Real Madrid de grote winnaars van het voorbije weekend.  Real won zonder glans van Recreativo Huelva, terwijl FC Barcelona verrassend vlot Atlético Madrid opzijzette. Valencia verloor op eigen veld van Espanyol Barcelona en Villarreal keerde met nul punten terug uit Pamplona.  Opvallend waren verder ook de nieuwe nederlaag van Sevilla, thuis tegen Deportivo, en de nieuwe remonte van Real Mallorca tegen Getafe, een herhaling van de stunt tegen Real Valladolid.
 
Ondanks zijn leidersplaats laten de prestaties van Real Madrid de voorbije weken te wensen over.  Zowel tegen Betis als tegen Getafe wonnen de Madrilenen dankzij hun efficiëntie en dat was tegen Recreativo Huelva niet anders. Naast doelman Casillas spelen alleen de spitsen op een behoorlijk niveau en het waren dan ook aangever Raul en afwerker Van Nistelrooy die het verschil maakten. In blessuretijd legde invaller Higuain de 2-0 eindstand vast. Real verstevigt zijn koppositie, Recreativo maakt deel uit van de brede middenmoot.
 
De topaffiche van het weekend was de confrontatie tussen Barcelona en zijn zwart beest Atlético Madrid. Messi maakte alweer het verschil. Na amper twintig minuten had de jonge Argentijn de wedstrijd al in een beslissende plooi gelegd. Met de medewerking van Abbiati leverde hij Deco de 1-0 aan en zelf verdubbelde hij de voorsprong. Atlético bleek niet in staat de Catalaanse machine te stoppen en in de slotminuten werd het zelfs nog 3-0 via Xavi. Barça klimt zo naar de tweede plek, Atlético is nu zesde.
 
Villarreal kon zijn goede reeks op verplaatsing niet voortzetten tegen Osasuna. In de eerste helft toonden beide teams zich zeer trefzeker en na doelpunten van Javi Venta (own goal) en Dady voor de thuisploeg en Rossi en Godin voor de bezoekers stond het al 2-2 aan de rust.  In de tweede helft bezorgde Javi Garçia met een schitterend afstandsschot Villarreal zijn tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Pellegrini wordt zo derde, Osasuna blijft in de middenmoot hangen. 
 
Streekgenoot Valencia liet het dit weekend ook afweten. Na de nederlaag tegen Chelsea kreeg het op eigen veld tegen Espanyol een nieuwe opdoffer te verwerken. Net als tegen de Londense club kwam Valencia vroeg op voorsprong, dankzij een goal van Baraja. Opnieuw lieten de mannen van Quique Florés zich de zege ontglippen.  Mannen in vorm Riera en Luis Garçia bezorgden Espanyol de zege en een 9 op 9. De Catalanen klimmen zo naar een knappe vijfde stek, net achter Valencia. 
 
Met Sevilla gaat het van kwaad naar erger.  Na de thuisnederlaag tegen Espanyol Barcelona bleek nu ook Deportivo, toch niet bepaald een ploeg die blaakt van zelfvertrouwen, te sterk. Tegen de Catalanen was de prestatie nog hoopgevend, maar dat was tegen Deportivo minder het geval.  Een doelpunt van Riki, de eerste goal van de Galiciërs in vier wedstrijden, was voldoende voor de zege.  Depor neemt zo wat afstand van de degradatieplaatsen, Sevilla is teruggezakt naar de onderste regionen.
 
Voor spektakel moet men tegenwoordig in het Ono Estadi zijn.  Twee speeldagen geleden maakte Real Mallorca er een 0-2 achterstand tegen Valladolid goed en die stunt herhaalde de ploeg uit de Balearen tegen Getafe.  Sousa bezorgde de bezoekers een 0-2 voorsprong, maar Ibagaza (op penalty), Arango (2x) en Ramis zorgden voor de spectaculaire ommekeer.  De drie laatste doelpunten maakte Mallorca overigens met een man minder na de uitsluiting van Pereyra.  De ploeg van Manzano blijft meedraaien in de subtop. Voor Getafe ziet het er met amper twee punten somber uit.
 
Real Zaragoza heeft zich herpakt in de competitie.  De maños speelden een behoorlijke wedstrijd en haalden het al bij al vrij makkelijk van rode lantaarn Levante. Het werd 3-0 voor de thuisploeg. Oliveira scoorde twee keer, nadat Sergio Garçia de score had geopend.  Na deze nieuwe nederlaag werd Abel Resino aan de deur gezet als coach van Levante.  Real Zaragoza klimt dankzij een 9 op 12 naar de zesde plaats.
 
Racing Santander pakte een tweede opeenvolgende zege.  De Cantabriërs haalden het met 2-0 van Valladolid.  In een evenwichtige wedstrijd vond alleen de thuisploeg naar de netten.  Smolarek zette zijn ploeg op weg en Tchité zette met zijn eerste treffer in de Primera División de 2-0 eindstand op het bord.  Racing klimt zo naar een gedeelde zesde stek. Valladolid is teruggezakt naar een degradatieplaats.  
 
Murcia kwam op eigen veld niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Real Betis. In een wat tegenvallende wedstrijd was het vooral doelman Ricardo die een zege van de thuisploeg voorkwam. De bezoekers toonden zich tevreden met een puntje, al hadden ze ook enkele kansen.  Murcia is na dit gelijkspel tiende, Betis staat samen met aartsrivaal Sevilla 15e.  
 
Athletic Bilbao hield in eigen huis Almería in bedwang.  De bezoekers waren de betere ploeg, maar kwamen op achterstand na een treffer van Etxeberria.  Ondanks een numeriek overwicht na de uitsluiting van Del Horno kwam Almería niet verder dan de gelijkmaker van Melo. Athletic komt voorlopig niet weg uit de kelder van het klassement, Almería draait met twee puntjes meer mee in de middenmoot.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties