Stijnen en Beenhakker in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Stijnen en Beenhakker in Studio 1
Foto: © SC

Na een weekje Rode Duivels richt Frank Raes opnieuw zijn blik op de Belgische eerste klasse. 'Studio 1' biedt ruime samenvattingen van Bergen – Standard en van Anderlecht – AA Gent. Bij Frank aan tafel zitten Stijn Stijnen, Jan Wauters en de Nederlandse toptrainer Leo Beenhakker.

In België is er één beeld van Leo Beenhakker dat op de netvliezen gebrand staat: de verslagen coach in de blauwe regenjas, alleen in de catacomben van De Kuip. Vlak ervoor had Georges Grün het doelpunt gescoord waardoor België, en niet Nederland, naar de wereldbeker in Mexico in 1986 ging. Dit ene voorval is niets vergeleken met het cv en het palmares van Don Leo. Beenhakker maakte als bondscoach twee keer een wereldbeker mee: in 1990 met Nederland en in 2006 met Trinidad en Tobago. Als clubcoach won hij één landstitel met Feyenoord, twee titels met Ajax en drie met Real Madrid. Dat laatste leverde hem de bijnaam ‘Don Leo’ op. Tegenwoordig doet Beenhakker het goed als bondscoach van Polen. In de groep van België staat Polen aan de leiding en lijken Polen en Beenhakker op weg naar het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

Samen met Jan Wauters en Leo Beenhakker is ook Stijn Stijnen te gast. De keeper van Club Brugge had een drukke week met de Rode Duivels achter de rug. Zaterdag spelen Club en Stijnen thuis tegen Dender. Zijn verhaal bij Club Brugge en bij de Rode Duivels vertelt hij in Studio 1 op zondag.

Zondag moeten Standard en Anderlecht nog aan de slag. Competitieleider Standard wacht een moeilijke uitwedstrijd in Bergen. Eind september hield Bergen thuis Racing Genk op een 1-1 gelijkspel. Standard is gewaarschuwd. Later op de avond ontvangt Anderlecht AA Gent. Beide clubs hebben een overwinning broodnodig. Het is al van 18 augustus geleden dat AA Gent nog eens kon winnen. Ook bij Anderlecht is het geleden van begin september dat het nog eens won in de Jupiler League.

Limburg kent zijn eerste drie finalisten voor de Pinanti is Pinanti Cup, de zoektocht van Studio 1 naar jong voetbaltalent. Vanaf zondag wordt die zoektocht voortgezet in Vlaams-Brabant en Brussel, meer bepaald op de Football Academy van RSC Anderlecht.

Studio 1, zondag 21 oktober om 23u op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties