Priske ligt wakker van fluitconcert

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Priske ligt wakker van fluitconcert
Foto: © SC

Club Brugge won zaterdag met 2-0 van Dender, maar miste vooral voor de rust de creativiteit en het tempo om de Dender-defensie te ontwrichten. Het Brugse publiek uitte haar ongenoegen onder andere op Brian Priske en trakteerde de Deen op een fluitconcert. “Ik lig er echt wakker van”, klinkt de rechtsback van blauw-zwart teleurgesteld.
 
“Het is makkelijk om op mij en Michaël (Klukowski, red.) te schieten, maar het was voor ons geen eenvoudige wedstrijd. Ik wil ook mooi voetbal spelen en geef me altijd 100 %, maar weet wel dat ik soms fouten maak”, zegt hij lichtjes ontgoocheld.
 
De negatieve kritiek is niet nieuw voor Priske. Vorig jaar ontstond er een heuse rel in de Brugse kern nadat Kevin Roelandts de Deen openlijk bekritiseerde op een supportersavond. “Sorry, maar die jongen speelt meer achteruit dan vooruit”, liet Roelandts toen optekenen. De middenvelder werd prompt verhuurd aan Germinal Beerschot en verdient nu zijn geld bij Zulte-Waregem. Hij zou deel uitgemaakt hebben van een kliekje, waarvan ook Jason Vandelanoitte en Olivier De Cock Club mochten verlaten, dat de Deen met opzet slecht zou aanspelen of minder betrekken in het spel.
 
Voelt de Deen ook dit seizoen minder krediet van zijn ploegmaats? “Daar wil ik niet op antwoorden”, reageert de verdediger die zich wel niet altijd even goed gesteund voelt. “Als ik aan de middenlijn sta, kan ik geen aanvalende acties maken als ik geen één-twee kan opzetten. Aan de zestienmeter mogen ze dat wel van mij verwachten. Ik speel hier heel graag en moet leven met die negatieve kritiek. Het is nu zo. Ik weet wat ik kan en geef me 100%. Soms lukt het, soms niet.”
 
Priske gaf ook nog even zijn mening weer over de wedstrijd zelf. “Dender speelde heel compact en het was moeilijk om de bal voorin te krijgen. Als je dan niet in de eerste vijftien minuten scoort, weet je dat het een zware wedstrijd wordt. Dat is voor niemand plezant.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties